Kapat
Type at least 1 character to search
Back to top

Somalı Mağdurlara Yardım

Sainte Pulchérie Lisesi ve URART, 22 Mayıs 2014’te istisnai bir eğitim ve hayır projesi için bir araya geldi: takı tasarımı ve satışı. Bu projeden elde edilen gelir, Soma madenlerinde yaşanan felaketin ardında bıraktığı ailelere destek olma imkanı vermiştir.

13 Mayıs 2014, Soma’da maden ocağı çöktü ve yüzlerce işçi hayatını kaybetti…

Öğrenciler tarafından tasarlanan takılar ve URART’ın lisemize özel tasarladığı parçalar, ödül töreni vesilesiyle satışa sunuldu.

Satışlardan 12.285 TL toplandı. Elde edilen bu gelir “Manisa Soma İnsanı Yardım Kampanyası” aracılığıyla Somalı mağdur ailelere verildi.

İki finalist Elif İyibudar ve Yekta Çetinkaya, ağustos ayında URART Tasarım Atölyeleri’nde staj yapma şansına sahip oldular. Yekta Çetinkaya bizlere: “Olabildiğince güzel takılar hazırlamak ve insanlarda takılarımızı takma hevesi uyandırmak için elimizden geleni yaptık. Böylece hem hayırlı bir iş için para toplamış hem de bir meslek öğrenmiş olduk. Bu, başkalarına yardım etmek amacıyla yer aldığım ilk proje oldu.” dedi.

Bu projeye katılan tüm jüri üyelerine (Erol Sağmanlı, Kaya Şenyüz, Melis Ağazat ve Gökhan Mutlay), yanımızda olmalarından ve desteklerinden ötürü URART’a ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.

Hayata geçirilen eğitim projesiyle ilgili daha fazla bilgi için buraya ve buraya tıklayın.

daha fazla+