Fermer
pour faire une recherche, entrer au moins un mot

Du football aux couleurs africaines

“Le sport est école de vie” a dit un jour Aimé Jacquet, ancien entraîneur de l’équipe nationale de football en France. Et quel meilleur exemple pour prouver cette citation que le match amical organisé entre nos élèves et une équipe semi-professionnelle de jeunes africains.

30 Mart Çarşamba günü bütün 9. sınıflar gerçek boyutlarda bir futbol sahasında, gerçek bir futbol takıına karşı mücadele verecek olan okulumuz futbol takımında oynayan farklı seviyelerden arkadaşlarını desteklemek üzere Fatih’teki Mimar Sinan Stadı’na gittiler.

Stadın çimlerinde yapılan ısınma hareketleri ve arkadaşlarının cesaret veren tezahüratları oyuncularımızın ortama adapte olmalarına ve antrenörlerinden son taktikleri almakta olan karşı takımın oyuncularını gözlemlemelerine imkan verdi. Beden eğitimi öğretmenimiz Ayhan Bey bir yandan oyuncuları oyuna ısıtırken öte yandan onları teskin etti. Sonra hakemler geldi. Resmi kıyafetli ve renk vermeyen yüz ifadeleriyle… Ortam ayrı bir ciddiyet kazandı!

Gerçek boyutlardaki statta, güneş ve sıcağın altında 30’ar dakikalık iki yarı sona erdiğinde farklı ülke ve kültürlerden 30 kadar genç oyuncu el sıkıştılar ve bir kere daha sporun insanları birbirine yaklaştırdığını ve birlikte geçirdikleri sürenin hem kendileri hem de izleyiciler için güzel bir hümanizm dersi olduğunu kanıtladılar.

en savoir+