Hedefler ve Program

12. sınıfta amacımız, öğrencilerimize Trafik Bilgisi ve İlk Yardım’ın amaçlarını öğretmek, öğrencilerimizi ülkemizin en büyük sorunlarından olan trafik kazaları, yaya yolcu ve diğer sürücülere saygı, hız sınırlarına uyma, alkollü, dikkatsiz ve uykusuz araç kullanmama konularında bilinçlendirerek iyi bir trafik kültürü oluşturmaktır.

Haftada, her biri 40 dakikalık 1 ders olarak okutulmaktadır.

Öğretim ve Öğrenme Hedefleri
  • Trafik ve İlk yardım kurallarını öğretmek
  • Türkiye’nin ulaşım sistemleri hakkında bilgilendirmek
  • Yaya, yolcu ve sürücü olarak nasıl davranmamız gerektiği konusunda bilinçlendirmek
  • Trafikte saygı kurallarını tanıtmak, başkalarının haklarına saygı göstermenin gerekliliğini anlatmak ve bilinçli bir kişi olabilmenin gereklerini tanıtmak
  • İlk yardımda öğrencilere yapabilecekleri ilk yardım konularını pratik yaparak öğretmek; kanama, bayılma, şok, kırık çıkık, yanık, zehirlenme v.b.
Yıllık Program
  • Trafik İşaretleri
  • Trafik Kuralları
  • İlk Yardım Kuralları ve metodları
  • Ulaşım Sistemleri
  • Durma, Geçme, Geçilme Kuralları
  • Yağmurlu, Karlı, Sisli Havalarda Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
  • Aracın Teknik Bakımı, Muayenesi ve Sürücü Belgesi Alma Koşulları
Kullanılan Yöntemler

Yardımcı kitap, soru cevap, beyin fırtınası, görsel materyaller, edebi ve bilimsel makale, konularımızla ilgili diğer araç ve gereçlerinden faydalanma yöntem ve teknikleri uygulanacaktır.