URART Takı Tasarım Yarışması’nın Lansmanı

2015-2016 Bu yıl da büyük takı markası URART, 9. sınıf öğrencilerimizi takı tasarlamaya çağırdı. En iyi tasarımları gerçekleştiren 10 öğrenci tasarımlarının üretildiğini görme şansına sahip olacaklar. Ödül töreni 18 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da lisemizde gerçekleştirilecektir.

Bu yılın teması “Buluşma” olarak belirlendi. Birlikte bir takı oluşturmak için bir araya gelen birbirine zıt iki formun buluşması… Zıtlıkları birleştirmek, çeşitli form ve fikirleri bir araya getirerek “birlikte yaşam”ı sembolize etmenin bir yoludur.

Her sınıf, çalışmalarına bir liste dolusu fikir ve kelimenin ortaya çıkmasına yarayan beyin fırtınasıyla başladı. Ardından sözcükler, figüratif olmayacak şekilde sanatsal bir alfabeyle grafiğe dönüştürüldü. Öğrenciler böylelikle soyut formlardan yola çıkarak fikirlerini nasıl ifade edebileceklerini görmüş oldular. Öğrenciler birçok ders araştırmaları üzerinde çalıştılar ve anlamca zengin önerilerde bulundular.

URART tasarımcıları kasım ayı içinde okulumuza gelerek öğrencilerle sınıflarında buluştu ve her birine çalışmalarını ilerletmelerini tavsiye etti. Bu görüşmede markanın temsilcileri takı üretiminin teknik aşamalarından da bahsettiler. Bu buluşma sayesinde öğrenciler, bir fikrin somut olarak hayata geçirilmesine kadar uzanan uzun yolu anlamış oldular.

Öğrencilerimizin çalışmaları moda ve basın dünyasından meydana gelen jüri tarafından yakından incelendi. Finale kalan 10 öğrencimiz belirlendi ve bu öğrencilerimizin kolyelerinin üretim süreci başladı.

Sainte Pulchérie Lisesi jüri üyelerine teşekkürlerini sunar:

Erol Sağmanlı, Esra Sevim (Harper’s Bazaar), Esra Zarakol (Basın Danışmanı), Güneri Cıvaoğlu (Milliyet), Özge Zeki (Cosmopolitan), Sibel Arna (Hürriyet),Sinem Kın (Hello), Umut Eker (Stil Danışmanı)

Jürinin katılımıyla düzenlenecek olan ve 2015 yılı koleksiyonunun belirleneceği 18 Şubat tarihindeki ödül töreni gecesini heyecanla bekliyor ve böylesi güzel bir projeyi öğrencilerimize kazandırdıkları için bir kere daha tüm URART ekibine teşekkür ediyoruz.

daha fazla+