Unutulmaz Bir Gece: Vakko !

Frankofoni Festivali Kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi, öğrencilerini, 27 Mart 2013 akşamı, moda tasarımcıları, profesyonelleri ve medyayı, Vakko işbirliğiyle ve Haute Couture tasarımcısı Vural Gökçaylı’nın desteğiyle hazırlanan prestijli gecede bir araya getirdi.

Öğrencilerimizin plastik sanatlar dersleri kapsamında, Vakko ve Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko işbirliğiyle düzenlenen eşarp tasarım yarışmasına katılmalarının üçüncü yılı, okulumuz gösteri salonunda gerçekleştirilen alışagelmişin dışında bir törenle kutlandı.

Cem Hakko başkanlığında toplanan jüri üyeleri “karar”larını açıklamak ve ödül kazanan öğrencileri tebrik etmek için toplandı:

• Vural Gökçaylı
  • Yapımcı – Sunucu Nur Onur
  • Bale Sanatçısı – Koreograf Tan Sağtürk
  • Vakko Eşarp Koordinatörü Şirin Çetinkaya
  • Vakko İmpirme Koordinatörü Yalçın Bora
  • Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Müdürü Alexandre Abellan

Yarışmada 6 tasarım ödüllendirildi. Öğrenciler, Osmanlı ve Bizans’tan esinlenerek çizdikleri desenlerin Vakko tarafından ipek eşarplara basılmış olmasına memnuniyetle tanık oldular.

Toplamda 232 eşarp basıldı ve Akut yararına satışa sunuldu. Akut başkanı Nasuh Mahruki, gecede söz alarak, Akut ekibinin gerçekleştirdiği çalışmalara değindi.

Sainte Pulchérie Lisesi müdürü sayın Mösyö Abellan açılış konuşmasında, jüri üyelerine ve projeye destek verenlere teşekkür ettikten sonra sözlerini şu şekilde tamamladı : “Fransız eğitimi aynı zamanda yaşamın inceliklerinin ve estetiğin eğitimidir ki, bu da, en az zarafet kadar önemlidir. Zarafet ise bir kıyafet olmaktan öte, her şeyden önce entelektüel bir tarz, ahlaki bir ağırbaşlılık, düşüncenin gerçek bir ölçütüdür. Tıpkı dünyayı anlamak için onunla aramıza koyduğumuz mesafe gibi; kendinin bilincinde olmaktır. Ahlaki zarafet bireyi, insan yapar. Bu, eğitimle mümkündür. Ben de, bu projenin zarafetin etiğiyle yürütüldüğünü belirtmek isterim. Çünkü bu projede yer alan herkes, projeye kendi zarafetinden bir şeyler kattı ve bu gecenin başarılı olması adına deneyimleriyle katkıda bulundu.”

Törenin sunumunu Oylum Talu, koreografisini Uğurkan Erez, saç ve makyaj tasarımını ise Muammer Yaprakgül gerçekleştirdi.
Salonda jüri üyelerinin yanı sıra Cem Hakko’nun annesi Katy Hakko, Ronit Gülcan, Deniz Adanalı, Ayten Gökçer, Sezen Cumhur Önal ve eşi başta olmak üzere yer alan seçkin isimler, bu projeyi katılımlarıyla desteklediler. Onlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından öğrenciler, profesyonel mankenler gibi podyuma çıktılar ve Vakko koleksiyonuna ait, yaratıcı şekillerde bağlanan elliden fazla eşarpla bir defile gerçekleştirdiler. Bu defileyi Özge Ulusoy, Zeliha Çal, Bilge Karaduman, Nur Gümüşdoğrayan, Nil Akar ve Neslihan Önder gibi ünlü mankenlerin sunumuyla Vuray Gökçaylı’nın “Anadolu Medeniyetlerinden Detaylar” adlı koleksiyonu izledi.

Od’A-Ouvroir d’Art’da sergilenen öğrencilere ait 66 tasarımı görmek ve kokteyle katılmak üzere veliler, bütün davetliler ve öğrenciler törenin ardından okulumuz sanat galerisine geçtiler.

Sainte Pulchérie Lisesi, Vakko’ya, jüri üyelerine ve bu eğitim projesinin hayata geçirilmesine olanak sağlayan tüm öğretmen ve destekçilere teşekkürlerini sunar.

Bu projeye katılan ve ayrıca başarı kazanan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz:

Tuğba Yalçın Vakko 1.’lik ödülü
Ayşenur Karaali Vakko 2.’lik ödülü
Doğukan Öner Vakko 3.’lik ödülü

3 Mansiyon Ödülü:
Fidan Denizci, Sena Evgin, Ceren Tuğrul

Proje hakkında daha fazla bilgi ve jüri toplantısı vesilesiyle çekilen fotoğraflara ulaşmak için lütfen tıklayın .

Basın, buraya tıklayın

daha fazla+