Üniversiteye Kayıt Yaptırmak İçin

Seçtiğiniz bölümün seçtiğiniz üniversitede olduğundan emin olmadan kesinlikle yazmayınız. Bu nedenle meydana gelecek olası sorunlardan Fransız Büyükelçiliği ve Kültür İşleri kesinlikle sorumlu değildir, sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.

Üniversite Eğitimine Fransa’da devam etmek isteyen öğrenciler başvurularını aşağıda belirtilen biçimde gerçekleştireceklerdir.

DAP Blanche (1) (ön kabul başvurusu için) ve DAP Jaune (2) “Mimarlık Okulları” (ön kabul başvurusu için) tüm başvurular “internet üzerinden” (on line olarak) yapılacaktır.

1- Önemli bilgiler

Fransa’ya gidiş talebi ile ilgili bu yeni prosedürün, öğrenci vizesi başvurusundan önce yapılması gerekmektedir.

A – Başvurular internet üzerinden Campus France sitesinden yapılacaktır.

B – CEF dosya masrafları ücretlidir. Başvuru ücreti öğrenciler tarafından 01 Ocak tarihinden itibaren banka hesabına yatırılacaktır

Ödeme sırasında “Campus France” dosya numaranızı ve adınızı soyadınızı dekont açıklama kısmına belirtmenizi rica ederiz.

2- Üniversite ve/veya Mimarlık Okulu tercihi

A – DAP “Blanche” Ön Kabul başvurusu için en fazla 3 üniversite seçebilirsiniz.
Tercih sıralaması başvurunuzun seçmiş olduğunuz üniversitelere gönderilme sırasını belirlemektedir.

B – DAP “Jaune” (Mimarlık okulu) başvurusu için en fazla 2 tercih sıralaması yapabilirsiniz (Mimarlık okullarının listesi ektedir).

Aynı anda bir DAP Blanche başvurusu ve bir DAP Jaune başvurusu yapabilirsiniz.

3- Başvuru için gerekli olan belgeler

A – DAP Blanche başvurusunu yaptıktan sonra, kağıt dosyasında bulunması gereken evraklar :

• Nüfus Kayıt örneği : Doğum Kayıt Belgesi Uluslararası A Formül’ü alamiyorsanız (Kaymakamlıklardan alabilirsiniz ve uluslararası bir belge olduğu için çeviriye gerek yoktur), Türkçe verilen nüfus kayıt örneğinin Noter tasdikli ve Kaymakamlık’tan Apostil Kaşe onaylı Fransızca çevirisi gerekmektedir.
  • Not dökümleri (Okul Müdürlüğü tarafından verilecektir) : 10., 11.sınıfların notları ile 12.sınıfın ilk dönem notları.
  • Öğrenci Belgesi
  • Banka dekontunuzun orijinali

Tüm evraklar tamamlandığında, Fransız Kültür Merkezine iletilmek üzere, Sainte Pulchérie lisesi Müdüriyet Sekreterliği Meral Hanım’a verilecektir.

“Campus France” dosyanızı tamamladıktan sonra :
Dosyanız 1.tercihinize gönderilecektir. Eğer 1.tercihiniz başvurunuzu kabul ederse dosyanız diğer üniversitelere gönderilmeyecektir.
Eğer 1.üniversite başvurunuzu red ederse, kendisi dosyanızı 2.tercihinize gönderecektir. Eğer 2.üniversite başvurunuzu red ederse, dosyanızı 3.tercihinize gönderecektir.

• Campus France’a üye olmayan okul ise Panthéon Assas ; ilk tercihiniz için ; üzerinde adınız soyadınız ve adresiniz yazılı olan A4 formatında 1 büyük zarf ve 3 mektup zarfı, 2 adet uluslararası kupon (postaneden temin edebilirsiniz)
    (Normal koşullarda ; 1. tercihinizin cevabını 30 Nisan’dan önce, 2. tercihinizin cevabını 31 Mayıs’dan önce, 3. tercihinizin cevabını 30 Haziran’dan önce almanız gerekiyor).
    Üniversiteden olumlu cevap alır almaz, kabulunuzu teyid edin.

B – DAP Jaune (Mimarlık Okulu) başvurusunu yaptıktan sonra, kağıt dosyasında bulunması gereken evraklar :

• Öğrenci Belgesi
  • Banka dekontunuzun orijinali – DAP Blanche ödemiş olan öğrenciler ikinci bir ödeme yapmayacaktır.

“Campus France” dosyanızı (on line olarak) tamamladıktan sonra :
Dosyanız 1.tercihinize gönderilecektir. Eğer 1.tercihiniz başvurunuzu kabul ederse dosyanız diğer okula gönderilmeyecektir.
Eğer 1. mimarlık okul başvurunuzu red ederse, kendisi dosyanızı 2.tercihinize gönderecektir.

4- www.turquie.campusfrance.org adresinden Fransa’da eğitim, yaşam, konut gibi konularda bilgi edinebilirsiniz.
5- Mezun olduktan sonra ve Üniversiteye kayıt sırasında :
  • Okul Diplomasının fotokopisi ve Noter tasdikli Fransızca tercümesi
  • YGS Sınav Sonuç Belgesi Noter tasdikli Fransızca tercümesi.
daha fazla+