Üniversite Hazırlık Geçmedeki Başarı ve IELTS Sınavı

Sainte Pulcherie Lisesi’nde IELTS sınavı hazırlıkları ve öğrencilerimizin üniversitelerin hazırlık sınavını geçmede sergiledikleri %80 başarı!

Bir öğrencimizin okulda yapılan IELTS hazırlıklarıyla ilgili yorumları…..

“Biz Sainte Pulcherie Lisesi’nin 11.sınıfları olarak 12 Mayıs 2016 tarihinde IELTS sınavına gireceğiz. IELTS (Uluslararası İngiliz Dili Sınav Sistemi) yurt dışı üniversite kabulleri ve yükseköğrenim kurumlarında hazırlık geçmek için çok önemli olan bir sınavdır. Bilindiği üzere iki tip IELTS sınavı vardır; Academic ve General Training. Biz bu sınavı üniversite başvurularında kullanacağımız için “Academic Modula” sınavına gireceğiz. Sınav 4 bölümden oluşmaktadır; okuma, yazma, dinleme ve konuşma. Haftada 3-4 saat olan İngilizce derslerinde birçok dinleme, okuma, yazma ve konuşma alıştırmaları yapıyoruz. Her hafta bir konu hakkında deneme yazıyoruz. Konuşma becerisini arttırmak amacıyla sınıfta tartışmalar yapıyoruz. Umarız herkes IELTS sınavından iyi bir puan alır.

Geçen sene mezun olan öğrencilerimizin yüzde% 80 IELTS sınavı sayesinde hazırlık sınıflarından geçip direk olarak bölümlerine başlayabilmişlerdi.”

Duru Pınarbaşı – 11A