Uluslararası Işık Yılı Sainte Pulchérie’de

UNESCO himayesinde düzenlenen Uluslararası Işık Yılı çerçevesinde 9., 10., 11., sınıflardan oluşan SPot grubu ışık ve uygulamaları üzerine çalıştı.

2014 yılında “Uluslararası Kristalografi Yılı”ndan sonra bir grup öğrenci bu yıl da “Uluslararası Işık Yılı” ile fen bilimlerini onurlandırıyor. En hevesli 10 fen öğrencimiz geçtiğimiz yıl boyunca ışık teması üzerine düşünmek ve deneyler gerçekleştirmek için toplandılar.

Öğrenciler öncelikle çalışmak istedikleri araştırma alanlarını belirlemek üzere ışık temasını sorguladılar. Böylelikle uygulama alanlarını seçtiler. Bazı SPotçular ışığın kırılması hakkında ölçüm deneyleri yaparken, diğerleri bilgilerini derinleştirmek için araştırma yapmayı tercih ettiler.

Öğrencilerimiz öğrendiklerini kendilerine saklamak yerine çalışmalarının meyvelerini herkesle paylaşmak için videolar gerçekleştirdiler.

Bu videolar aracılığıyla sizleri CD’ler ve ışığın dalga özelliğini öğrenmeye çağırıyoruz. Ayrıca “Yıldız Savaşları”nın enikonu kurgu olmadığını ve de doğru ölçümlerin nasıl yapıldığını keşfedeceksiniz. Son olarak, sizler de Newton’un teleskobunun üstesinden gelebilirsiniz.

Spot grubunu facebooktan takip edin

UNESCO’nun Ulsulararası Işık Yılı’na özel internet sitesi

Sainte Pulchérie Lisesi’nin 2014 yılı Uluslararası Kristalografi Yılı’na dair daha fazla bilgi için