Uluslararası Dijital Bahar 2022

Saint Benoît Lisesi tarafından düzenlenen Dijital Bahar'ın sekizinci yılında ilgi odağı öğrencilerdi. Dijital yenilikleri teşvik etme geleneğine uygun olarak, Fransız liselerinden öğrenciler, hayatı herkes için kolaylaştırmayı amaçlayan ürün veya taslak ürün sunmaya davet edildi.

Sainte Pulchérie Lisesi Robotik Kulübünden Kerem (11D), Ali (10C), Doğa (10D) ve Nazlı (10D) adlı dört öğrencimiz geçtiğimiz Kasım ayında başlatılan proje çağrısına yanıt vererek Dijital Bahar’a katılım sağladı.

Robotik öğretmenimiz Abidin Zenginler ile birlikte geliştirdikleri otonom modüler robotlarını profesyonellerden oluşan bir izleyici kitlesine sunmanın yanı sıra, o yaşta çok az öğrencinin görme fırsatına sahip olduğu görkemli Fransız Sarayı’nı da keşfetme onurunu yaşadılar.

Sevgili öğrencilerimiz unutulmaz anlar yaşadı. Coşkulu tanıklıkları da bunun bir kanıtı:

“26 Şubat 2022 tarihinde 8.Uluslararası Dijital Bahar etkinliği için Fransız Sarayı’na ekip olarak gittik. Bu organizasyonda en çok öğrendiğim şey, benim gibi birçok gencin aynı konuya ilgisi olmasıydı. Globalleşmiş bir dünyada yaşarken, benim gibi mühendislik konularına ilgisi olan birçok genci görebilmek, benim için mutluluk vericiydi; çünkü ileride, iş hayatında bir proje yaparken, bir ekibin birbirine olan desteğini hissetmek, mutluluk verici bir olgu. Fransız Sarayı’ndaki bu organizasyondan memnun olmamın başka bir sebebi de, pek çok yeni insanla tanışmış olmamdır. Günümüzde, üniversite başvurularında, iş kabullerinde “network” kavramı çok önemli yer tutar. Fransa İstanbul Başkonsolosu’nun da bulunduğu bu medeni network ağına girebilmek benim için gurur vericiydi. Organizasyonda benim için en önemli an ise ödül töreninde staj yapma imkanının sunulmasıdır. Üniversiteye, özellikle Fransa’daki üniversitelere başvururken, staj yapan bir aday, diğer öğrencilerden bir adım daha öne çıkmaktadır; dolayısıyla bana bu imkan verilmiş olduğundan, kendimi, avantajlı olarak nitelendirebilirim. Son olarak bana bu fırsat verildiği için başta Madame Ridé’ye, Monsieur Mickaël’e, organizasyondan sorumlu Saint Benoit Komitesi’ne ve Saint Benoit Lisesi Müdürü Monsieur Masin’e, Fransız Sarayı görevlilerine, Fransa İstanbul Başkonsolosu Monsieur Gauvin’e ve bize staj yapma imkanı sağlayan şirketlere çok teşekkür ederim, seneye aynı organizasyonda, Fransız Sarayı’nda, buluşmaktan gurur duyarım.”

Ali, 10C

“Sainte Benoit Lisesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Dijital Bahar etkinliğine katılmak, bana ve ekibime, çok şey kattı. Hepimiz çok güzel bir deneyim edindik ve kendi ürettiğimiz bir şeyi başkalarına sunma ve gösterme fırsatı bulduk. Aynı zaman da diğerlerinin sunumlarını dinleyerek yeni bilgiler edindik. Bunun haricinde farklı ve ilginç bir sürü konu hakkında seminerlere katılma şansımız oldu ve bunun da bize çok şey kattığını düşünüyorum. Genel olarak bu yılki Dijital Bahar Etkinliği oldukça verimli, eğlenceli ve öğreticiydi. Daha sonra tekrar aynı etkinlik olursa tekrar katılmayı çok isterim.”

Doğa, 10D

“Dijital Bahar etkinliğinin bir parçası olmak beni çok mutlu etti. Fransız Sarayı’nda sunum yapmak ve insanlarla konuşmak utangaçlığımızı yenmek için bize fırsat sağladı. Farklı okullardan yaşıtlarımızın projelerini dinlemek ve proje dışında görev alan insanlarla iletişime geçmek bilgilendirici bir deneyimdi. Bu organizasyonda okulumuzu temsil etmek Sainte Pulchérie’ye olan aidiyet duygumuzu geliştirdi. Etkinliğin sonunda takım arkadaşlarımızla bağlarımız güçlendi ve yeni arkadaşlar edindik. Hayat boyu unutulmayacak çok güzel anılar biriktirdik.”

Nazlı, 10D