Türkiye Felsefe Olimpiyatı

17. Türkiye Liselerarası Felsefe Olimpiyatı, 3 Mart 2013 tarihinde, 10.00 -14.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Okulumuzu bu yıl 12B sınıfından Özer AKMAN başarıyla temsil etti.

Türkiye Felsefe Olimpiyatı, Türkiye Felsefe Kurumu tarafından organize edilen liseli öğrencilere özel bir ulusal felsefe yarışmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle Türkiye Felsefe Kurumu tarafından 17 yıldır düzenlenen Türkiye Felsefe Olimpiyatı, Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’nın (IPO) ulusal basamağıdır. Türkiye, Dünya Felsefe Federasyonu şemsiyesi altında ve UNESCO himayesinde bir organizasyon olan IPO’ nun beş kurucu üyesinden biridir.

Yarışmada derece alan ve iyi düzeyde yabancı dil bilen ilk iki öğrenci ülkemizi bu yıl 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Danimarka’nın Odense kentinde yapılacak olan XXI.Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’nda temsil edecektir.

İstanbul’da Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nde, 03 Mart 2013 Pazar günü, saat 10.00 -15.30 arasında düzenlenen “Felsefe Olimpiyatı”nda okulumuzu 12B sınıfı öğrencisi Özer AKMAN temsil etti.

Dört saat süren “Felsefe Olimpiyatı”nda öğrenciler, verilen üç felsefi konudan birini seçip, felsefi bir deneme yazmaktadırlar. Felsefe Olimpiyatı günü öğrencilerine eşlik eden öğretmenler ise Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Betül Çotuksöken’in “Felsefe Eğitiminin Gerekli ve Yeterli Koşulları” başlıklı konuşmasını dinlediler. Prof. Dr. Çotüksöken konuşmasında felsefe eğitimi veren lise felsefe öğretmenlerinin eleştiren, düşünen, sorgulayan bireyleri yetiştirmede önemli sorumlulukları olduğunu vurguladı.

17. Türkiye Felsefe Olimpiyatı etkinliği, öğrencilere verilen katılım sertifikalarının ardından, saat 15.30’da sona erdi.

daha fazla+