Tübitak Bilim Yarışması’nda 3.lük Ödülü!

27-29 Mart tarihlerinde düzenlenen Tübitak Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması’nın finaline heyecan ve rekabet hakimdi.

Farklı okullardan birçok ekip İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, araştırmacı ve uzmanlar karşısında bilim projelerini savunmak üzere bir araya geldiler.

Bu yarışmanın amacı fizik, kimya, teknoloji, matematik vb farklı alanlardan öğrenci ve öğretmenleri seçilen projelerle bir araya getirmek ve okullarda bilim ve teknik projelerinin çoğaltılması ve desteklenmesine katkıda bulunmaktır. Aynı zamanda öğrencilerin dinamik projeler aracılığıyla fen bilimlerini deneyimlemelerine olanak sunmaktadır.

Ödül töreni 30 Mart Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel salonunda gerçekleştirildi ve Sainte Pulchérie Lisesi bu törende 3.lük ödülünü aldı.

“Brewster Açısının Güneş Panellerinin Verimini Arttırması” adlı projelerini başarıyla savunan 11D’nin parlak öğrencileri Selin K. ve Alara H’yi tebrik ediyoruz.

Aşağıda yer alan pdf. dosyasından projeye dair detaylı bilgi edinebilirsiniz.