TÜBİTAK'ın lise öğrencilerine yönelik 51. bölgesel bilim yarışması hızla devam ediyor.

TÜBİTAK bilim yarışması için SAINTE PULCHERIE LİSESİ seçildi

TÜBİTAK araştırmacılarından oluşan jüri, yüzlerce bilimsel proje arasından öğrencilerimizin projesini seçti. 9. ve 10. sınıflardan iki öğrencimiz 9-12 Mart tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde projelerini savunacaklar.

“Maddenin dielektrik sabitinin polarizasyon yöntemi ile incelenmesi” konusundaki Sainte Pulchérie Lisesi projesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) gerçekleşecek TÜBİTAK 2020 yarışmasında okulumuzu temsil etmek üzere seçildi.

Projeyi tasarlayan öğrencilerimize başarılar diliyoruz:

– Roza Kaplan

– Selin Tutan

Ödül töreni 12 Mart 2020 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Büyük Salonu’nda gerçekleşecek.

İşte öğrencilerimizin izlenimleri:

“Projemizin TÜBİTAK tarafından seçildiğini öğrenince çok şaşırdım ve mutlu oldum. Monsieur Thami ve bu projeyi gerçekleştirmemize yardımcı olan lisemizin desteği sayesinde çok şey öğrendim.” Roza

“İlk önce takım arkadaşımı ve değerli öğretmenimiz Monsieur Thami’yi tebrik ediyorum. Bize maddi manevi yardım eden herkese teşekkürler, onlar olmasaydı bunu başaramazdık.” Selin