Trekinge gidiyoruz

Okulumuzda 18-25 Şubat tarihleri arasında « Sigara Bağımlılığı’nı Önleme » haftası kapsamında :

• Sağlıklı yaşam ve spor olgusunu öğrencilere yaşatırken doğayla iç içe olmak,
  • Doğa ortamında yaşamak
  • Birbirine yardım etmek
  • Şehir yaşamından ve onun olumsuz etkilerinden uzaklaşmak
  • Doğa ortamında kendini bulmak
  • Gücünü, sınırlarını keşfetmek ve onu ileriye taşımak
  • Sigara kullanan öğrencilerimizi sigarayı bırakmalarına yardımcı olmak amacıyla Yalova ili sınırlarında treking organizasyonu gerçekleştireceğiz.

Okulumuzdan 24 Şubat Perşembe günü 15h30 saatinde Yalova’ya hareket ediyoruz. İlk gün 1,5 saatlik yürüyüşün ardından konaklayacağımız yere ulaşıyoruz. Akşam yemeğinin ardından tema ile ilgili etkinlikler yapacağız.

Ertesi sabah kahvaltının ardından treking yapılacak bölgeye hareket ediyoruz. Tüm gün treking yaptıktan sonra akşam yemeğini ulaştığımız köyde yedikten sonra konaklama yerimize geri döneceğiz. Konaklama yerinde tema ile ilgili etkinliklerimizi yaptıktan sonra ertesi gün sabah kahvaltısının ardından İstanbul’a geri dönüş için yola koyulacağız.

Trekinge katılacak öğrenciler yanlarında getirecekleri eşyaları tek bir sırt çantasında ve uzun süre taşıyabileceklerini göz önünde bulundurarak aşağıdaki malzemeleri öncelikli olarak temin etmelidirler :

• Bere
  • 3 adet t-shirt
  • 2 adet iç çamaşırı
  • 1 Polar veya Sweat-Shirt ya da 1 üst eşofman
  • Rahat hareket sağlayan bir alt giysi (eşofman altı, su geçirmez pantolon tercih edilmeli, jean pantolonlar hareketi kısıtladığı gibi ıslanma durumunda ağırlaşmaktadır)
  • 3 adet spor çorabı
  • 1 adet treking botu veya kışlık bot (ayakkabının uzun yürüyüşe ve yağmura dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir)
  • Yağışa dayanıklı bir mont
  • Pijama ve terlik
  • Havlu, fön makinası, şampuan ve sabun kalınacak yerde olduğundan
    Her türlü kozmetik malzemesi (parfüm, deodorant, krem…) ağırlık yapacağından yanınızda getirmemenizi öneririz.

Aktivitenin verimli olabilmesi için her türlü elektronik oyun ve cihazların (mp çalar, i-pod, playstation, her türlü görüntü ve ses veren cihazlar, elektronik olmayan oyunlar getirilmeyecektir)