SP Mun Kulübü TIMUN 2016’da!

Her konferans kendisine bir konu belirlemek zorundadır; bu yılki TİMUN Konferansı’nın teması "Birlik Yoluyla Sürdürebilirlik" idi.

“Her konferans kendisine bir konu belirlemek zorundadır; teması, konferansın yönünü ve aynı zamanda yaşadığımız dünyanın politik ve evrensel olan sorunlarını duyurur ve onlara çözüm arar. Bu seneki TIMUN da bir istisna değildi. Temamız Birlik Yoluyla Sürdürebilirlik idi. Temayı yerinde bulmamın sebebi, yarının sorunlarını beraber çözmemiz gereken bir zamanda giderek uzaklaştığımızı hissetmemdi.
MUN biz öğrenciler için paha biçilemez bir deneyim çünkü bir konferansa hazırlanmak aslında kendimizi geliştirmekten geçiyor. Ülkemizin politikasını araştırıyor ve elimizde olan sorunlara kendi limitlerimiz içinde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Asıl önemli bölüm komitede başlıyor. Aynı şekilde, araştırma yapmış öğrenciler olarak birleşip, insan hayatını politika önüne koyarak herkese uygun ve aynı zamanda etkili bir çözüm arıyoruz. Ülkeler arasında ortak bir alan bulmak zor ama hepimizin kabul ettiği ve korumak için yemin ettiği etken insandır. Dünyamız birbirinden uzaklaşıyor olabilir, şu an bize gereken ve MUN’in bize vermeye çalıştığı değer beraber çalışarak her şeyin mümkün olabileceğidir. Birlik yoluyla sürdürebilirlik hayal değil.”
İdil Kutlu, 11B

“TIMUN konferansının ilk günü açılış törenindeydik, konuşmacıları dinledik ve günün sonunda TIMUN konferansı resmi olarak başladı. İkinci günümüzde, GA1’de açılış konuşmamı yaptım ve ardından komiteme çocuk işçiler problemini, engelli insanların hayatını kolaylaştırmaya yönelik uygulamaları ve herkesin özgürce istediği sosyal topluluk veya projelerde bulunma hakkını konuşmaya gittim. Sonraki gün tartışmak üzere yasa tasarılarımızı hazırladık. Üçüncü gün bütün bu konuları yasa tasarılarımızı geliştirerek tartıştık, çeşitli çözümler bulduk. Dördüncü gün ise tartışmalarımızı sonlandırıp bütün komitelerden çıkan yasa tasarılarını tartışmak üzere GA komiteleri olarak toplandık. Ardından kapanış töreniyle konferans sona erdi.”

Defne Çağlar, 11A

daha fazla+