Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

Sosyal Dayanışma Kulübü

Öğretmen  : Işıl KANDOLU

Tanım

“Ötekileştirme”nin üzüntü verici bir şekilde normalleştiği günümüz dünyasında, kendini tanıyarak kendine benzemeyenle diyaloğu kesintisiz sürdürmek ve ötekini anlamak okul felsefemizle örtüşen bir ilkedir. Sosyal Dayanışma Kulübümüz de bu ilke ve felsefe çerçevesinde çalışmalarını yürütmektedir.

Okulumuz 2015 yılından beri Suriyeli Mültecilerle birlikte sosyal sorumluluk projelerine katıldı. Öğrencilerimiz çeşitli dernekler aracılığıyla mülteci çocuklara sanat dersleri verdi. Federasyona bağlı, diğer Fransız okullarının dayanışma kulüpleriyle, “çocuk” temalı projeler yapmaya bu yıl da devam edeceğiz.

Hedefler

• Empatiyle diğerini anlamak
  • Yardımlaşma ve dayanışmanın önemini kavramak
  • Sevgi dilini oluşturmak