Sergi – Konferans: Devrim Erbil ve Renk Erbil Martin

14 Aralık 2010 - 11 Ocak 2011 tarihleri arasında Sainte Pulchérie Lisesi, büyük Türk ressam Devrim Erbil'i ve okulumuzun eski öğrencisi olan kızı Renk Martin Erbil'i konuk edecektir. Baba-Kıza ait "Renk'li Devrim" adı verilen bu sergi, sanatsal duyarlılıkla beslenen bir buluşma imkânı tanıyor. Bu fırsatla her iki sanatçı da hayat ve sanat üzerine bir konferans verecekler.

Devrim Erbil  1937 yılında Uşak’ta doğdu. Uluslararası kariyerinde her zaman büyük Üniversitelerin Sanat Fakültelerinde önemli sorumluluklar aldı. 60 ‘lı yıllarda Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu, Cevat Dereli gibi ünlü ressamların atölyelerinde görev aldı. Sanatçı bugün Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Kültür Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Devrim Erbil yurt içinde ve dışında yüzlerce sergi açtı ve karma sergilere katıldı. Türk Sanatını tanıtan sergilerin komiserliğini yaptı (İskenderiye, Belgrad, Sofya, Kuveyt). Sanat üzerine yazılar yayınladı ve Türkiye’nin heryerinde konferanslar veriyor.

Sanatçının eserleri İstanbul-Ankara-İzmir Resim ve Heykel Müzelerinde, Bükreş Modern Sanatlar Müzesinde, Banja Luka Umnetnicka Galerija’da Ben and Abby Grey Foundation Koleksiyonu’nda, Ankara Milli Kütüphane Koleksiyonu’nda, yurtiçi ve yurtdışında resmi kurumlarda ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Sanatçı Renk Martin Erbil, Londra’da yaşıyor ve çalışıyor. “Renk’li Devrim” sergisi için sanatçı, “Turuncu Takıntı” adını verdiği özel bir enstalasyon çalışması gerçekleştirdi.Sergi öncesindeki aylarda sanatçı, insanlardan onsuz yapamayacakları turuncu bir nesne getirmelerini rica etti… Bir grup fotoğrafla bir nesnenin etrafında biçimlenen bu buluşmaların sonucunda bu sergi ortaya çıktı.

“Renk’li Devrim”, 14 Aralık 2010 – 11 Ocak 2011 tarihleri arasında keşfedilmeyi bekleyen bir sergi olarak “Od’A-Ouvroir d’Art” galerisinden bizlere sesleniyor. Sergi, Çarşamba ve Pazar günleri hariç her gün 9:00 – 18:00 saatleri arasında tüm halka açıktır.

Program : 14 Aralık 2010

İki aşamalı buluşma!

17.00 Devrim Erbil ve Renk Martin Erbil’in
“Sanat Yaşamla Bütünleşir” temalı konferansı. (Konferans Türkçe yapılacaktır)