“Sempatik Penguenler” İçin Faydalı Bir Hafta Sonu

Robotik Kulübü İzmir Ulusal Robot Yarışması’nda İstanbul’da düzenlenen eleme turnuvasında gösterdikleri başarılı performansın ardından lisemizin Robotik Kulübü finaller için soluğu İzmir’de aldı.

“Sempatik Penguenler” ilk kez katıldıkları bu yarışmada okulumuzun değerlerini güçlendirdi ve yücelttiler. Samsun, Bursa, İzmir, Çanakkale, Hatay, Manisa gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerden gelen ekiplerle karşılaştılar. Tüm ekipler parlak yeteneklerini kanıtladı ve Türkiye’de bilimin geleceği konusunda büyük ümitler verdiler.

Öğrencilerimiz, gelecek vadeden yarışmacılar ile beraber geçirdikleri süre boyunca yeni bilgiler edindiler ve önümüzdeki yıl da katılmak adına heyecan duydular.

Robotik Kulübü öğrencilerimiz bu yarışmaya hazırlanmak için hafta sonları, tatillerde ve derslerden sonra geç saatlere kadar çok fazla çalıştılar. Göstermiş oldukları tüm bu çabalar sayesinde, bu yıl yarışmaya katılan 240 yarışmacı arasından kulübümüzün robotu en iyi performansı gösteren 8. robot seçildi. Bu yarışma vesilesiyle öğrencilerimiz “Yarının sınıfları; eğitim ve yeni teknolojiler nasıl bir araya getirilir?” konusu üzerine yaptıkları araştırmalarını sunma fırsatı buldular.

Gerçekleştirdikleri çalışmalardan ve aldıkları tatmin edici sonuçlardan ötürü Robotik Kulübü üyelerini gönülden kutluyoruz.

daha fazla+
yazıyı paylaş