Şehir Tarihi Gezisi

23 Mart 2013 Cumartesi günü 11C sınıfı öğrencileri ile tarihi yarımada gezisi gerçekleştirildi.

Gezi öncesi görülecek yerler öğrencilerle birlikte saptandı. Her öğrenci tarihi gezide görülecek yerlerden birini seçerek, arkadaşlarına anlatmak üzere bu yer hakkında araştırmalar yaptı.

Öğrenciler geziye Sirkeci tren istasyonu ve istasyonun müzesi ile başladılar. Ardından Gülhane Parkı, Bab-ı Ali, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Beyazıd Cami, ve Süleymaniye’yi gezdiler.

Elbette ki bu bir keşif gezisiydi! Bu gezide öğrenciler her gezi noktasında, önceden araştırıp çalıştıkları yapıları ve yerleri arkadaşlarına anlattılar. Gezi sonucunda seçilen bazı yerlerin daha ayrıntılı bir şekilde derste ele alınmasına karar verildi.

Bu gezi sayesinde öğrenciler, yaşadıkları şehrin tarihi zenginliğini yakından inceleme ve anlama şansını yakaladılar. Bütün öğrenciler, İstanbul’un tarihi zenginliğinde yeni keşifler yapmak için şimdiden sabırsızlanmaya başladılar bile!

Balat Galata’da buluşmak dileğiyle…

daha fazla+