Şef Kaan Sakarya ile Lezzet Atölyeleri

Lezzet Haftası Sainte Pulchérie Lisesi, "Lezzet Haftası" vesilesiyle geçtiğimiz 23 ila 27 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nin iş birliğiyle ve Sayın Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach’ın katılımlarıyla keşif atölyeleri düzenledi.

Fransa’da eğitim kurumlarında tat ve lezzet öğrenimini desteklemek amacıyla 1990 yılından bu yana kutlanan “Lezzet Haftası”, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik çeşitli pedagojik aktiviteler eşliğinde okulumuz medyateğinde düzenlenmiş, iki ülkenin kültürleri ve hünerli birikimleri arasında köprü kurulmuştur.

Bu bağlamda okulumuza davet ettiğimiz Frankofon şef Kaan Sakarya, Fransızca gerçekleştirdiği aktivitede öğrencilerimize lezzetli deneyimler edinme fırsatı sundu. Şef, okulumuza gelmeden evvel öğrencilerimiz Fransızca dersi kapsamında yiyecekler konusunda kelime dağarcığı çalışmaları yaptı. Kaan Sakarya’nın eşlik ettiği ve gözleri kapatılan her bir öğrenci, yarışmada çeşitli yiyecekleri tadarak tanımaya çalıştı. Yaşadıkları bu tecrübe sayesinde öğrencilerimiz gerçeklik algısının değişebildiğini gördüler.

Fransa Başkonsolosu Sayın Muriel Domenach da lezzet atölyelerine katılarak “gözler kapalı” oyununa dahil oldu.

Sainte Pulchérie Lisesi, katılımından ve tüm aktivite boyunca öğrencilerimize gösterdiği anlayıştan ötürü Sayın Kaan Sakarya’ya ve Fransız Kültür Merkezi ile Sayın Muriel Domenach’a teşekkürlerini sunar.