Seçkin Türesay basın sergimizi ziyaret etti

23 Mart Çarşamba günü “Osmanlıdan Bugüne Basınımız” sergimizi ziyaret eden gazeteci sayın Seçkin Türesay, Lise 3 TM A, TM B, SOS sınıflarıyla basın tarihimiz, basınımızın bugünü ve gazetecilik mesleğiyle ilgili söyleşi yaptı.

Öğrencilerimizin sorularını cevaplayan Türesay, onlara iyi bir gazetecinin öncelikle sosyal duyarlılıkla olaylara bakması gerektiğini anlattı. Türk Edebiyatının klasiklerinin okumuş olmanın bu duyarlılığın temelini oluşturacağını söyledi.

Geçmişte Babıâli’deki gazetecilikle bugünün plazalarındaki gazeteciliğin farklarından, doğru habere ulaşmak kadar habere doğru bakmanın da öneminden söz etti.

Öğrencilerimize yeni bir bakış açısı kazandıran bu sohbet için kendisine teşekkür ediyoruz.