Sandra Lucbert ile Yazı Atölyelerinin Sunum Töreni

Yazar Rezidansı 2016

Dört yıldan bu yana, her yıl Sainte Pulchérie Lisesi Fransız bir yazarı okulumuzda bulunan rezidansta ağırlayarak öğrencilere çağdaş bir yazarla bir araya gelebilme fırsatı sunmaktadır.

Bu yıl ağırladığımız Fransız roman yazarı Sandra Lucbert 10. sınıf öğrencilerimizden, genç bir Fransız’ın İstanbul’u keşfini Montesquieu’nün İran Mektupları’nda olduğu gibi mektup-roman türünde anlatmalarını istedi. Amaç; öğrencilerin “öteki”nin gözünden yani “yabancı bakış” açısıyla ve modern bir araç olan sosyal medyayı kullanarak yaşadıkları şehri yeniden keşfetmelerini sağlamaktı. 17 Mart Perşembe akşamı en iyi metinlerin okunduğu bir takdim gecesi düzenlendi.

Sandra Lucbert, Sainte Pulchérie Lisesi yazı atölyeleri hakkındaki izlenimlerini paylaşıyor:

daha fazla+