Hazırlık sınıfı öğrencileri geçtiğimiz hafta rehberlik derslerinde birbirleri hakkında düşündükleri ve hissettikleri güzel şeyleri paylaşmanın tadına vardılar. "Sihirli Sandalye" öğrencilerin birbirlerini daha iyi dinlemelerine ve birbirleriyle daha iyi paylaşımlarda bulunmalarına zemin hazırladı!

Olumlu sınıf atmosferi ve sosyal ilişkiler, akademik başarının da artmasını sağlamaktadır.

Sainte Pulchérie Lisesi Rehberlik Servisi, öğrencilerin sınıfta derse katılan, söz alan, kendisini sınıf ortamında ifade edebilen, işbirliği kurabilen, takım çalışmasına inanan ve çevresine saygılı öğrenciler olma yönündeki her türlü çabasını desteklemektedir.

Geçtiğimiz hafta rehberlik servisi tarafından bu hedefleri desteklemek amacıyla rehberlik dersinde “sihirli sandalye” adlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, oturanın kendisi ile ilgili birbirinden güzel duygu ve düşünceleri duyacağı sihirli bir sandalyenin sınıfın ortasına yerleştirilmesiyle başladı. Her bir öğrenci, sırayla bu sandalyeye oturdu ve arkadaşlarının kendileriyle ilgili söylediği olumlu özelliklerini dinledi. Söylenen şeyler o kadar güzeldi ki, kimse sandalyeyi kolay kolay terk etmek istemedi…

Etkinliğin sonunda öğrenciler etkinliğin kendilerine neler hissettirdiğini geri bildirim fişlerine yazdılar. Aşağıda yer alan resimlerde bu geri bildirimleri görebilirsiniz.

daha fazla+