Sainte Pulchérie MFGNU 2016’da

Fransızca MUN Kulübü öğrencilerimiz bu yıl 4-6 Mart tarihleri arasında Grenoble’da 4.sü düzenlenen MFGNU konferansına katıldılar.

Sainte Pulchérie Lisesi MFGNU’ye ilk düzenlendiği yıldan beri katılmaktadır. Bu sebeple MUN Kulübü’nden bir grup öğrencimiz 4.kez Grenoble’a gittiler.

Öğrencilerimiz Brezilya ve Nijerya delegasyonlarını temsil ederek okulumuzu onurlandırdılar. Uluslararası medya insanlığın hizmetinde konulu münazaralarda sanat, kültür ve spor üzerine tartıştılar. Okulumuzun da önem verdiği bu temalar öğrencilerimize ilham vermiştir.

İlk kez bir IOC kongresinin simülasyonu gerçekleşti ve böylelikle öğrencilerimizden biri çatışmaları spor yoluyla çözmek için konumunu nasıl savunacağını tecrübelemiş oldu. Diğer öğrenciler ise yasa dışı el ve yer değiştiren kültür varlıklarının kendi ülkelerine iadesi, yerli halkların somut olmayan kültürel mirası, küresel boyutta sanat ticaretindeki hukuki düzenlemeler ve kuşaktan kuşağa aktarılan geleneksel tıp bilimi gibi temalar etrafında kendi komitelerinin münazaralarına katılmışlardır.

MFGNU Konferansı münazaraları konsensüse doğru kaydırarak bu yıl biraz daha BM Konferansları’na yaklaşmıştır. Öğrencilerimiz ikna güçlerini kanıtlamakla kalmamış müzakere yeteneklerini de ortaya koymuşlardır.

Dolu dolu geçen bu 3 günde çiçeği burnunda diplomatlarımız Hollanda, Mısır ve Fransa’nın farklı bölgelerinden gelen öğrencilerle tanışma şansına sahip oldular.

Öğrencilerimizi ağırlayan aileler her akşam onlara Dauphiné bölgesinin kültürünü keşfettirdiler.

Sainte Pulchérie Lises’nin Fransızca MUN Kulübü konusu siberuzay olan 12. MFNU Konferansı için Lahey’e gidiyor.

MGFNU Konferansı’yla ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Kulübümüzle ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayın.