Sainte Pulchérie Lisesi Erasmus+ Projesi’nde

Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği tarafından başlatılan ve organik tarıma adanan bir programa katılma şansına sahip oluyor. Lisemizin çevre yatırımlarıyla uyumlu olan bu proje, öğrencilerin çevrenin korunması üzerine düşünmeleri için ek bir fırsat olacaktır. Ama bu sefer, Avrupa düzeyinde ve farklı ülkelerden gençlerle etkileşim halinde olarak...

“Sürdürülebilir tarım ve organik ürünlere dayalı sağlıklı mutfaklar üzerine çevre projesi” adlı Erasmus+ programı İspanya tarafından koordine edilecek ve 2 yıl boyunca sürecektir. Programdaki ortaklarımız ise Hırvatistan ve Fransa’dır. Bu proje kurumumuzda felsefe öğretmeni Nimet Küçük tarafından geliştirilmiştir.

Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları projeleri ​okul eğitim alanında kaliteyi artırmayı, program ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Bu program öğrencilerin dikkatini çevre sorunlarına çekme gayesindedir. Öğrenciler sorumlu bir şekilde hareket etmeye ve sürdürülebilir kalkınmanın bir parçası olmaya, daha genel bir ifadeyle, gezegene ve insan sağlığına karşı duyarlı olamaya teşvik edilecektir. Öğrenciler, çevrelerindekileri modern toplumun büyük sorunlarından biri olan çevre kirliliğine karşı herkesin farkındalık kazanmasına yönelik çalışmalarda görsel-işitsel teknolojiyi kullanabileceklerdir.

Ele alınacak üç büyük konu:

• İlaçlama ve su
  • Katılan farklı ülkelerde organik tarım
  • Organik mutfak

Bu çalışma yılının ardından öğrenciler farklı ülkelerden öğrencilerle tanışmış ve onlarla birlikte tarımla ilgili sorunlar ve sürdürülebilir kalkınma üzerine düşünmüş olacaklar. Ayrıca çevrelerini uyarmak için logo tasarımı, ürünlerin tanıtılması için internet sayfaları gibi çeşitli görevleri gerçekleştirmiş ve iletişim araçları geliştirmiş olacaklar.

Malaga’ya gerçekleştirilen ilk gezi hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayınız.