“Sağlam Kafa; Sağlam Vücutta Bulunur”

Atatürk Haftası sebebiyle Sainte Pulchérie Lisesi bu sene Atatürk’ün "Sağlam Kafa, Sağlam Vücutta Bulunur" sözünden yola çıkarak "Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri" düzenlemektedir. Bu etkinlikler kapsamında beslenme, lezzetler ve gıdaların besin değerlerini gibi konulara dikkat çekilmektedir.

Nasıl Beslenmeliyiz?

Dünya, varoluşundan bu yana sürekli değişim içerisinde. Dünya üzerinde yaşayan tüm “akıllı” varlıklar, bu tempoya ayak uydurmaları gerektiğini ve yaşamlarını sürekli değişim halinde olan çevrelerine uygun olarak sürdürmek zorunda olduklarını biliyorlar.

Birinci kural: İçinde yaşadığın ortam ve koşullarda değişime açık ol, yaşam şartlarını belirle, iyi ve uzun yaşa!

Bu ilk kural, yaşam felsefemizin temelini oluşturmaktadır. Evet iyi yaşamak… Önce, daha kaliteli bir yaşam formu için ne yapabileceğimizi araştıracak, ardından belirlediğimiz koşullara uyum sağlayarak yaşamımızı sürdüreceğiz.

İyi ve uzun yaşamanın temeli sağlıklı ortamlarda, sağlıklı ürünlerle, sağlıklı yaşamak… İşte bu amaca yönelik olarak önce, sağlıklı beslenmenin ne olduğunu bilmek, yaşamımıza nasıl değer katacağının bilincinde olmamız gerekiyor.

Modern insan beslenme ve sağlık arasındaki ilişkinin bilincine vardı. Her besinin olumlu ve olumsuz etkilerinin yanı sıra nitelik ve niceliklerini yaşamına uyarlaması gerektiğinin farkında. Vücudumuza aldığımız her gıdanın içeriğinde ne kadar vitamin ve mineral olduğunu bilmenin önemi de burada öne çıkıyor. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için bu gıdaların vücudumuz üzerindeki etkilerini bilmemiz gerekli.

Daha iyi beslenmemize yardımcı olması adına ekteki dosyada farklı gıdaların besin değerlerini bulabilirsiniz.

Doğru beslenme adına hafta boyunca sürecek etkinliklerin bir hatırlatması

- 9. sınıf öğrencileri 4 Kasım pazartesi günü Fransız şef Bernard Heberle’nin yönetiminde düzenlenen mutfak atölyelerine katıldılar.
- 6 Kasım çarşamba günü 9. ve 10. sınıflar sağlık konulu konferansa katıldılar ve ardından öğrenciler, Eurest’in kilo ve beden kitle endeksi ölçümü yaptıkları programa dahil oldular.
- Rehberlik Servisi 9. ve 10. sınıfların beslenme alışkanlarını ölçmek üzere bir anket gerçekleştirdi. Bu anketin istatistiksel sonuçlarını ekte bulabilirsiniz.

daha fazla+