Robotik Turnuvası : First Lego League

Robotik Kulübümüz "The SPartans", Bilim Kahramanları Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen First Lego League (FLL) yerel ve ulusal turnuvalarına katıldı.

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Vakfı ve LEGO firmasının iş birliğinden doğan First Lego League (FLL) turnuvası özgüvenli, sorgulayan ve güncel sorunlara çözüm üreten genç nesiller yetiştirmek amacıyla organize edilmektedir.

Robot tasarımı ve yarışması, proje geliştirme ve takım değerleri olmak üzere üç etaptan oluşan yerel turnuvada öğrencilerimiz lego parçaları kullanarak tasarladıkları ve programladıkları robot ile performans değerlendirmesinde 4. sıraya yerleştiler. Yerel turnuvanın proje geliştirme etabında ise okyanuslardaki çöpleri temizleme konulu projeleri ile En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’nü alarak 19 Mart’ta İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenen ulusal turnuvaya katılmaya hak kazandılar. Ayrıca, robotik takımımızı turnuvaya hazırlayan Sainte Pulchérie Lisesi öğretmenlerinden David Seguin “Aslan Koç Ödülü”ne layık görüldü.

Bir öğrencimiz turnuva hakkındaki izlenimlerini paylaşıyor:

“Ben FLL turnuvasıyla beş yaşımdayken ağabeyimin takımında maskot olarak tanışmıştım. Geçen sene de lisemizdeki kendi takımımla katıldım ve iyi bir başarı elde ettik. Bu sene ise turnuvaya yaşımdan dolayı maalesef katılamıyorum fakat bir sene süren yarışma heyecanı bana yetmediğinden ben de takımın yardımcı koçu olmaya karar verdim. Böylelikle 9.sınıflardan oluşan takımımız ve yardımcı koçlar olarak ben, Özgü, Batuhan bu seneki yarışmanın konusu olan “Çöpe çözüm, çöple çözüm” üzerinde detaylı bir araştırma yaparak okyanuslardaki 8. kıta olarak adlandırılan kıta boyutundaki dev çöp topluluklarını tamamiyle temizleyip bunu yaparken de kendi enerjisini üretebilecek bir gemi tasarladık. Projemizle İstanbul turnuvasında Araştırma Kupası alarak ulusal turnuvaya katılmaya hak kazandık. Projemizi geliştirip “Recovery Tech” adında kurgusal bir şirket kurduk ve projemizi canlandırdık. Ulusal turnuvada yarışmalarımız iyi geçmesine rağmen bazı ufak hatalardan dolayı uluslararası turnuvaya katılmaya hak kazanamadık. Bu yolda, Meke şirketinden Kerem Bey bize elinden geldiğince yardımcı olduğu için Kerem Bey’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca takımımızla her daim ilgilenen ve gerektiğinde bize fazlasıyla yardımcı olan anneme (Hülya Olguner) de teşekkür ediyoruz. Ayrıca okulumuza da bize böyle farklı yarışma ve deneyim olanakları sağladığı için de teşekkür ediyoruz.”
Ali Olguner – 10C

FLL’deki başarılarından ötürü tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyoruz.

daha fazla+