Robotik Takımımız SParc 5665, Houston FIRST Robotics Competition’da Türkiye’yi Temsil Edecek!

SPARC ekibi, 19-22 Nisan 2023 tarihlerinde Houston'da düzenlenecek en büyük FIRST etkinliği olan FIRST Championship'te Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. Gerçekleştirdiği muazzam çalışmaların getirisi olarak halihazırda 15 ödülün sahibi olan ekip, bu yolla hedefini büyütüyor.

2015 yılında kurulan lisemizin robotik takımı SPARC 5665, Türkiye FIRST Robotik Yarışması’nın (FRC) önde gelen FRC takımlarından biridir.

2023 Mart ayında yapılan Haliç Regional Robotik Yarışması’nda, robotik öğretmenimiz ve ekibin mentoru M. Abidin, “Woodie Flowers” ödülüne layık görülmüş, aynı yarışmada SPARC ekibimizin yaptığı robot ise “Endüstriyel Tasarım” ödülünün sahibi olmuştu.

Ekibimiz en son katıldıkları FIRST New York Regional Robotik Yarışması’ndan ise en prestijli ödül olan FIRST “Impact Award” ödülünü de alarak Türkiye’ye döndü. Bu ödül, 19-22 Nisan tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Houston kentinde düzenlenecek en büyük FIRST yarışması olan FIRST Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmelerini sağlayacak değerli bir anahtar niteliğinde.

Bu yarışmalarda yüzlerce takım, tasarladıkları robotlarla çeşitli görevleri tamamlamak için yarışıyorlar. Yarışmanın amacı, öğrencilerin “STEM” alanlarına ilgilerini artırmak, takım çalışması ve liderlik becerileri kazanmalarını sağlamak ve gelecekteki kariyerlerinde başarılı olmalarına yardımcı olmaktır. Genel olarak bir robot ekibine katılmak, gençlerin STEM (Bilim), teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına olan ilgisini artırırken, onları bilimsel kariyerlere de teşvik eder.

Bu hedefler doğrultusunda, SPARC 5665 takımımız gelecekte de yarışmalara katılmaya devam edecek ve öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini daha da geliştirmeye çalışacak. SPARC takımının kazandığı ödüller, Türkiye’deki STEM alanındaki yetenekli öğrencilerin varlığına işaret ediyor ve ülkemizin gelecekteki liderleri için büyük bir umut kaynağı oluşturuyor.

SPARC takımı, Türkiye’yi bu önemli yarışmada temsil edecek olmaktan onur duyuyor ve iyi bir ekip çalışmasıyla bir kez daha bu mücadelenin de üstesinden gelmeyi hedefliyor.

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi olarak SPARC takımımızla gurur duyuyor, onları tebrik ediyor ve Houston’da başarılar diliyoruz!

EkoTurk’te :

NYC First Yarışma, buraya tıklayın.
Robotik Kulübümüz hakkında, buraya tıklayın

NYC First Yarışma, buraya tıklayın.
Robotik Kulübümüz hakkında, buraya tıklayın