Robotik Kulübümüzden Zapyon Rum Okulu Öğrencilerine Eğitim

Sainte Pulcherie Lisesi Robotik Kulübü, katıldığı yarışma ve festivaller aracılığıyla okulumuzu ve robotik projelerimizi tanıtırken, teorik ve pratik anlamda desteğe ihtiyaç duyan okullara da eğitim desteği vermeye devam ediyor...

Okulumuz Robotik Kulübü, Zapyon Rum Okulu’nda yeni açılmakta olan robotik sınıfı öğrencilerine bir dizi eğitim verilmesi için ilk adımları attı. Bu bağlamda 11 Haziran Salı günü eğitimin ilk etabı tamamlandı.

Başlangıç olarak temel robotik eğitimi ve planlaması ile FLL (FIRST® LEGO® League) turnuvalarına katılım için gerekli prosedürlerin uygulanması konusunda çalışmalar yapıldı. Ayrıca gelecek yıl devam edecek eğitimlerin programları her iki okulun öğrencilerine de uygun olacak şekilde oluşturuldu.

Diğer yandan, kulüp öğrencilerimiz 2018-2019 ders yılı kapsamında Hatay’da bulunan bir devlet okuluna robotik laboratuvarı kurma konusunda destek vermişti.

Robotik Kulübü öğrencilerimizi aldıkları bu önemli inisiyatifden ötürü yürekten kutluyoruz.