Robotik Kulübümüz TRT Radyo1’de!

Robotik Kulübü öğrencilerimiz geçtiğimiz 10 Haziran Pazartesi günü TRT Radyo1’de Ebru Erkekli’nin "Günebakan" programına katıldılar. Öğrencilerimiz, öğretmenleri Abidin Zenginler ile birlikte kulübün sosyal sorumluluk bilinci yüksek ve inovatif projelerinden bahsettiler.

“Sainte Pulcherie Lisesi Robotik Kulübü olarak çeşitli amaçlarla gerek okulumuzu gerekse yaptığımız çalışmaları tanıtmak amacıyla çeşitli mecralarda çalışmalar yapmaktayız. Robotik takımımız Sparc 5665’i temsilen, mentörümüz Abidin Zenginler, driverımız Ilgar T. (10B) ve ben takım kaptanı olarak belli bir zaman dilimi içinde ve de canlı yayında kendimizi tanıttık, çalışmalarımızı anlattık.

10 Haziran Pazartesi saat 11:05’te TRT Radyo1 kanalında “Günebakan” programında Ebru Erkekli’nin konuğu olduk. Abidin öğretmenimiz, SPARC 5665’in nasıl kurulduğunu ve robotik uygulamasının ülkemizdeki ve dünyadaki yansımalarını, sponsorluk süreçlerinin önemini, geleceğin gençlerinin robotik ile ilgilenmelerinin onların analitik zekalarının gelişimi için ne kadar önemli olduğunu açıkladı. Ben; takımımızın yapılanmasından, yaptığımız uygulamalardan, katıldığımız yarışmalardan ve mizyonumuzdan bahsettim, gelecek vizyonumuzu paylaştım. Ilgar ise sosyal sorumluluk projelerimizi, özellikle Hayri Dağlı’nın yönetimindeki IDEA Universel ile yapılan iş birliği ile Afrika’da yardıma muhtaç insanlara sağladığımız destekleri, bizim gibi büyük şehirlerde yaşayan gençlerin sahip olduğu imkanlara sahip olmayan şehirlerde, örneğin Hatay’da açtığımız robotik kulübü ve onların kulüp çalışmaları için temin ettiğimiz ekipmanları anlattı.

Robotik uygulamalarının ülkemizde hızlı bir şekilde geliştiğini ve okulumuzun bize verdiği bu imkanı en iyi şekilde kullandığımızı düşünüyorum.

Bu bağlamda; kendimizi ifade etmemize imkan sağlayan TRT Radyo1’e sonsuz teşekkür ederim.”
Mina D. – 10C
Sparc 5665 Robotik Takım Kaptanı

Yayının ses kaydını aşağıda bulabilirsiniz: