Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, yaratıcılığın teşvik edildiği ve öğrencilerin birey olarak kabul gördüğü bir eğitim anlayışının yaratılmasına destek olur.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi’nin öğrenciler nezdinde birçok görevi vardır:

Gelişimlerine katkıda bulunmak
Potansiyellerinin, güçlerinin ve zayıf oldukları yönlerin bilincinde olmaları adına onların yanında olmak
Yeteneklerini, eğitimleri adına kullanabilmeleri için onlara rehberlik etmek
Bireysel gelişimlerine destek olmanın yanı sıra doğru kararlar almalarına yardımcı olmak
Alan ve kariyer seçiminde, ayrıca farklı meslekleri keşfetmeleri adına danışmanlık yapmak
Sağlıklı bir yaşamın önemini kavratmak
Bu amaçlar doğrultusunda düzenlenen her türlü rehberlik ve psikolojik danışma hizmetinden faydalanan öğrenciler, bireysel farklılıklara saygının ve gizlilik ilkelerinin ön planda tutulduğu bir ortamda olduklarının güvenini duyarlar. Rehber öğretmenlerle yapılan bütün görüşmeler karşılıklı hoşgörü ve güven temeline dayanır.

Unutmayın!!! Rehberlik servisine başvurmak için mutlaka bir sorununuz olmasına gerek yoktur!!!

Çalışmalarımız

Yeni Öğrencilerimize Yönelik Rehberlik Çalışmalarımız: Rehberlik servisi okulumuza yeni başlayan bütün öğrencilerimizi, rehberlik servisinin sağladığı hizmetler konusunda bilgilendirmek ve okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla rehberlik servisine davet eder.

Ayrıca yeni öğrencilerimizin okula uyumunu kolaylaştırmak, yeni arkadaş çevresi edinmelerini ve öğretmenleri ile daha kısa sürede kaynaşmasını sağlamak amacıyla her eğitim-öğretim yılı başında okulumuza başlayan yeni öğrencilerimize bir kaynaştırma programı sunulmaktadır.

Bireysel Rehberlik Çalışmalarımız: Öğrencilerimiz sınav kaygısı, ders çalışma yöntemleri, dikkat ve konsantrasyon sorunu gibi konularda rehberlik servisi ile bireysel olarak görüşerek danışmanlık hizmeti alırlar. Bunların yanı sıra öğrenciler, meslek seçimi ve kariyer planlamayla ilintili her konuda danışmanlık hizmeti almaktadırlar.

Mesleki Rehberlik Çalışmalarımız: Öğrencilerimizin kendilerini ve meslekleri tanımalarını, mesleki yönelimlerinde onlara destek olmayı amaçlar. Bu amaç doğrultusunda yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir:

• Kendini Değerlendirme Envanteri
  • Meslek Tanıtım Günü Etkinlikleri
  • Ders Seçimi ve Kariyer Yönlendirme Seminerleri
  • Üniversite tanıtımları / Üniversite gezileri
  • Veli bilgilendirme konferansları
  • YGS & LYS Başvuruları
  • YGS & LYS sonrası üniversite ve bölüm tercihlerinde danışmanlık

Grup Çalışmalarımız: Öğrencinin kendini keşfetmesi yolunda düzenlenen önleyici ve gelişimsel grup çalışmaları, öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlar.

Velilerimize Yönelik Çalışmalarımız: Öğrencilerimizin başarı yolunda attıkları her adımda onların yanlarında olarak okul ile işbirliği içerisinde çalışmalarımıza destek olan velilerimizi bilgilendirmeyi amaçlar.

Öğretmenlerimiz ile İşbirliği: Okul rehber öğretmeni, okul içerisinde idare ve öğretmenler ile sıkı bir işbirliği içerisinde çalışır. Öğrenci ile doğrudan ve düzenli iletişim halinde bulunan öğretmenler, rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi’yle paylaşmak üzere özel ihtiyaçları tespit ederler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi bu ihtiyaçlar doğrultusunda öğrenciler ile bireysel veya grup görüşmeleri düzenler.

Bağımlılıkları Önleme Haftaları: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi, öğretmenlerle işbirliği içerisinde sağlıklı bir yaşam sürdürmenin avantajlarını ortaya koymak ve öğrencileri bağımlılıklara karşı bilinçlendirmek adına faaliyetler düzenlemektedir.

Velilerimizin, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi ile görüşmek için 0 212 244 25 36 numaralı telefonu arayarak randevu almaları rica olunur.

• Meryem BAŞKAYA (Haz/9. sınıflar)
  • Serhan SAYAR (10. sınıflar)
  • İclâl İNCİOĞLU (11. sınıflar, 12. sınıflar)