Prof. Dr. Bingür Sönmez “Kalp Sağlığı” Konferansı İçin Okulumuzda

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp sağlığı ve Sağlıklı beslenmenin önemi konusunda öğrencilerimize yönelik bilgilendirme konferansı için Sainte Pulchérie Lisesi’ndeydi.

Prof. Sönmez, fastfood tarzı yiyeceklerin sağlık açısından ne denli zararlı olduğunu ve özellikle kalp sağlığını korumak için bu yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Özellikle okul çağındaki çoğu gençlerin bu tarz zararlı bir beslenme şekli olduğunu belirten Prof. Sönmez, burada velilerin de sorumluluğunun bulunduğunu belirtti.

Anne – babaların bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini söyleyerek gençlerin düzenli ve sağlıklı beslenmelerinin gelecekleri için çok önemli olduğundan bahsederek, özellikle kahvaltı ve akşam yemeklerinin önemine değindi. Konuğumuza, vermiş olduğu faydalı bilgilerle öğrencilerimizi aydınlattığı için teşekkür ederiz.

daha fazla+