Philippe Claudel Sainte Pulchérie Lisesi’nde

Roman yazarı, sinemacı ve akademisyen Philippe Claudel, 2019 Frankofoni Festivali kapsamında konuğumuz olacak. 26 Mart günü hem bizim öğrencilerimizle hem de Saint Joseph ve Saint Michel Liseleri’nin öğrencileriyle buluşacak. Kendisine İstanbul’a hoş geldiniz diyoruz.

Bu çok özel konferansta Philippe Claudel hem La petite fille de Monsieur Linh adlı kitabından, hem de yazar ve yönetmen olarak kendi yaşamından ve edebiyat ödüllerinden bahsedecek…

Tüm öğretmenlerimizi 26 Mart saat 12:30 – 14:00 arasında gerçekleşecek konferansa davet ediyoruz.

Biyografi

Philippe Claudel 2001’de Nancy II – Lorraine Üniversitesi Edebiyat ve Kültürel Antropoloji Bölümü’nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. Bu üniversitede hala yarı zamanlı çalışmaya devam eden yazar, IECA’de (Avrupa Sinema ve Görsel Sanatlar Enstitüsü) özellikle senaryo yazarlığı dersleri vermekte.

1999’dan bu yana Philippe Claudel roman, anlatı, öykü, şiir gibi çeşitli türlerde otuzdan fazla kitap kaleme aldı. 2003’te “Les petites mécaniques” kitabı Goncourt Öykü Ödülü’ne ve “Les âmes grises” eseri Renaudot Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Bu eser aynı zamanda Elle Dergisi Okurları Ödülü’nü de almış ve sinemaya uyarlanmıştır. Bu tarihten itibaren Philippe Claudel’in kitapları tüm dünyada çok sayıda dile çevrilmiştir. 2007’de “Le Rapport de Brodeck” başlıklı romanı Lise Öğrencileri Goncourt Ödülü’nü kazanmıştır.

2008’de Kristin Scott Thomas ve Elsa Zylberstein’ın oynadığı ilk filmi “Il y a longtemps que je t’aime” beyaz perdede gösterime girmiştir. Bu film Fransa’da çok beğeni kazanarak Fransa’da iki César ödülü almış ve uluslar arası ölçekte de Golden Globes’da iki kategoride et Bafta en iyi yabancı film kategorisinde yarışmaya hak kazanmıştır.