Orhan Kemal’i Oğlundan Dinlemek

25 Ekim 2017 Çarşamba günü hazırlık sınıfı öğrencileri Orhan Kemal Müzesi’ni ziyaret etti. Orhan Kemal’i; oğlu Işık Öğütçü’den dinleyen öğrencilerimiz Orhan Kemal ile oğlu arasında yaşanan baba-oğul ilişkisini dinleme, bir evladın gözünden ünlü bir yazarı tanıma fırsatı buldular.

Hazırlık sınıflarında bu ay okutulan Orhan Kemal’in Cemile romanını ve Orhan Kemal’in sanat yaşamını dinlemek, yazarın kişisel eşyalarını ve yazma serüvenini oğlundan dinlemek için öğrencilerimiz Orhan Kemal müzesine gittiler.

Çikolata öyküsünün yazılış hikayesini ve Cemile’nin gerçek yaşam öyküsüne ait detayları dinlerken kişisel eşyalara, fotoğraflara ve Atatürk’ün ıslak imzasına tanık olan öğrencilerimiz bir yazarın onurlu ve dik duruşunu oğlundan dinlerken çok etkilendiklerini de dile getirdiler.