Okulumuz ile İstanbul Accueil’ün Güzel İş Birliği!

Her yıl olduğu gibi yine zamanı geldi. Her yıl olduğu gibi, herkes onu bekliyor: Lape Hastanesi’nde Noel çayı!

Bu ilk randevu, hastane için de önemli bir dönemin başlangıcı: Noel. Hastane ve dostları, bu dönemde hastane sakinleri için çeşitli kutlamalar etrafında randevulaşmanın ne kadar gerekli olduğunu biliyorlar.

Geleneksel olarak aralık ayı ortasında gerçekleşen bu Noel çayı, İstanbul-Accueil’ün dinamik gönüllülerinden bazılarınca düzenleniyor. Ve birkaç yıldan beri, bizler de derneğin hizmet ve animasyonlarına büyük bir memnuniyetle katılıyoruz. Öğrencilerimiz için “gerçek” Fransızlarla çalışma ve hastalarla sağlık personeline hizmet etme fırsatı…

Geçen sene Madame Juliette’le çalışan gönüllü öğrencilerden oluşan ekip, bu sene de etkinlikte yer almak istedi. SP-Lape ortaklığını bu kadar samimi ve değerli kılan, önce servis sonra dans ve animatörlük yapan bu 8 öğrencinin tüm yürekleriyle katılım gösteriyor olmalarıdır. Cemaatin Başkanı Rahibe Catherine ve hastane müdürü Ali Bey yanılmadılar. Konuşmaları esnasında, her bir hastane sakini için öğrencilerimizin önemini vurgulayarak ekibe samimi teşekkürlerini ilettiler.

Bir sonraki Noel randevuları:

16 Aralık Salı: Gönüllü öğrencilerin Lape ziyareti
18 Aralık Perşembe: Hazırlık sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri ile 9.Sainte Pulchrie Lisesi Küçük Postacıları.

daha fazla+