Okulumuz, Enka Okulları Komite Organizasyonu’nda

11-13 Mayıs tarihleri arasında Enka Okulları’nın İstinye Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğe katıldık.İstanbul’daki çeşitli liselerde öğrenim gören öğrenciler Eğitim, Avrupa Birliği, Dışişleri, İnsan Hakları, Çevre, Ekonomi, Nüfus ve Kalkınma, Eğitim ve Teknoloji konularında görüşlerini paylaşmak üzere bu konferansta buluştu.

Başlıca amacı, dünyadaki politik, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri tartışmak, irdelemek, sebep sonuç ilişkilerini kurmak, ilgili konularda komitelerin ortak görüşler ile vardıkları sonuçları geniş kitlelere ulaştırmak olan konferans, öğrencilerimiz için çok yararlı bir paylaşım oldu.

Öğrenciler, 21.yüzyılda oluşan sosyo- ekonomik ve teknolojik gelişmeleri objektif bir bakış açısıyla tartıştılar. Gerçekleri bulmak ve 21.yüzyılın, 20. yüzyıldan daha barışçıl, huzurlu ve sağlıklı bir yüzyıl olabilmesi için hangi çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini belirlediler.

L2 TMA, L3 TMA ve L3 TMB sınıflarından 10 öğrencimiz bu konferans sırasında okulumuzu çok başarılı bir şekilde temsil etti. Konferans sonunda komiteler tarafından ortaya konulan ortak düşünceler ve üzerinde uzlaşılmış olan konular, belgelendirilerek ilgili kurum, kuruluşlara, okullara, dijital medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, Avrupa Parlamentosu’na, TBMM’ne ve ilgili bakanlıklara sunuldu.

Konferansa katılarak çok verimli çalışmaları gerçekleştiren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz!

daha fazla+