Okulumuz 31. Avrasya Maratonu’na Katıldı

Sainte Pulchérie Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, 31. Avrasya Maratonu’ndaydılar. Maratona katılan ekibimizde, 42 km’lik parkuru tamamlayan 1684 kisi arasında olan Okul Müdürümüz M. Gentric ve fransızca öğretmenimiz Jean-Marie Petit olmak üzere iki tane de “maratoncu” vardı.

2008 yılındaki koşuyu 2 saat 12 dk 14 sn süreyle bir kez daha Etiyopya’lı sporcu Kasime Adilo Roba kazanmıştı. Diğer iki etabı da 15 ve 6 km’lik parkurlar olan maratona 80.000 bin kisi katılmakta ve Boğaz Köprüsü’nden yaya olarak sadece bu maraton esnasında geçilebilmektedir.

Yarışma her yıl olduğu gibi yağmur altında başladı ama şansımızdan biz tam köprü üzerindeyken güneş yeniden geldi. Aileler, okullar, çeşitli kulüpler, piknik yapanlar, dans edenler, çeşit çeşit kostümler giymiş ve güzel vakit geçirmek isteyen insanlardan oluşan bir insan selini andıran kalabalıkta, sarı tişörtüyle Sainte Pulchérie Lisesi ekibi de yerini almıştı. Tabii ki her yıl olduğu gibi tüm katılımcı öğretmen ve öğrencilerimiz koşudan sonra okulumuzda güzel bir kahvaltıda biraraya geldiler.

Okulumuzun katılım organizasyonunu gerçekleştiren ve katılımcıların motive olmalarına yardımcı olan spor öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

daha fazla+
yazıyı paylaş