Öğrencilerimiz TÜBİTAK Yarışması’na Katılmaya Hak Kazandı

TÜBİTAK’ın 50. Bölgesel Yarışması son hızla devam ediyor. TÜBİTAK bilim insanlarından oluşan jüri yüzlerce başvuru dosyası arasından öğrencilerimizin bilim projesini seçti. 11. sınıftan iki öğrencimiz 25-27 Şubat tarihlerinde projelerini savunmak için İTÜ’de olacaklar.

Sainte Pulchérie Lisesi’nin “Argan Yağının niteliksel analizi için yüzeysel plazmonik rezonans kullanımı” isimli bilim projesi, okulumuzu TÜBİTAK’ın 2019 yılı yarışmasında temsil etmek üzere İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sunulacak.

11. Sınıf öğrencilerimiz Tuana Nurkan ve Sezgi Salbaş’a başarılar diliyoruz.

Ödül töreni 28 Şubat Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Büyük Salon’da gerçekleştirilecek.

Öğrencilerimizin izlenimleri :

“Projemizin TÜBİTAK tarafından seçildiğini duyunca çok şaşırdım ve çok mutlu oldum. Projeyi hazırlarken bize çok yardımcı olan öğretmenimiz Monsieur Thami sayesinde çok şey öğrendim. Başlangıçta stresli olsam da, şimdi projemizin sonucundan ötürü çok mutluyum.”
Tuana

“Projemizin seçildiğini öğrenince çok sevindim. Bize her zaman destek olan ve bu projeyi gerçekleştirmemiz için bizi yüreklendiren Monsieur Thami ile çok çalıştık. Yaptığımız araştırmalar sayesinde bu konu hakkında çok bilgi edindim. Projeyi bitirince son derece memnundum ama seçileceğinden emin değildim. Şimdi hissettiğim duyguları ve coşkuyu kelimelerle ifade edemiyorum.”
Sezgi

daha fazla+