Öğrencilerimiz Meslek Uzmanları ve Akademisyenlerle Buluştu!

8. "Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü" öğrencilerimize meslek seçimlerinde yol gösteren meslek uzmanlarının katılımıyla 16 Mart Salı günü okulumuzda gerçekleşti. Öğrencilerimizin geleceğini etkileyecek olan bu buluşmalara hep birlikte göz atalım.

Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü, Sainte Pulchérie Lisesi mezunlarının konuk olduğu “Mezunlarımızla Kariyer Yolculuğu” adlı konferans ile başladı. İnsan Kaynakları Uzmanı Seren Elmalıoğlu (2008), Avukat Can Köprülü (2004), Mimar Ecenur Yaman (2009) ve sosyolog Pınar Kılavuz Ekerbiçer (2008) üniversite ve meslek hayatlarında Sainte Pulchérie’de edindikleri değerlerin katkılarını paylaştı.

Konferansın ardından öğrencilerimiz tam 32 mesleğin tanıtıldığı salonlarda kendileri için uygun olabileceğini düşündükleri meslek tanıtımlarına katıldılar. Öğrencilerimiz farklı iş ve meslek alanının tanıtıldığı sunumlara birebir katılarak kişisel kariyer hedefleri doğrultusunda bilgi alma imkanı buldular. Yaklaşık iki saat boyunca, kayropraksiden gazeteciliğe, halkla ilişkilerden endüstriyel tasarımcılığa kadar birbirinden değerli sunumları büyük bir ilgiyle dinleyen öğrenciler niteliklerine uygun meslek alanlarını tanımaya çalıştılar.