Öğrencilerimiz, Enka Okulları Komitesi’nde

Öğrencilerimiz, 15-18 Şubat 2013 tarihleri arasında Enka Okulları’nın İstinye Kampüsü’nde gerçekleştirilen Enka Okulları Komite Organizasyonu’na katıldılar ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiler.

Dünyadaki politik, ekonomik ve teknolojik gelişmeleri tartışmak, irdelemek, sebep sonuç ilişkilerini kurmak, ilgili konularda komitelerin ortak akıl ile buldukları sonuçları geniş kitlelere ulaştırmak konferansın başlıca amacıydı. Ayrıca, 21. yüzyılda oluşan sosyo-ekonomik ve teknolojik gelişmeleri objektif bir bakış açısıyla tartışmak, gerçekleri bulmak, 21. yüzyılın, 20.yüzyıldan daha barışçıl, huzurlu ve sağlıklı bir yüzyıl olması için çalışmak en önemli hedeflerden biriydi. Farklı okullardan öğrenciler, biraraya gelerek eğitim, insan hakları, enerji, vb. konularda bilgi ve becerilerini paylaştılar, sorunları ve çözüm önerilerini belirttiler. Gelecekte önemli sorumlulukları üstlenecek olan gençlerimizin görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirerek ülkemizdeki ve dünyadaki tüm insanları ve sorunlarını kapsayan duyarlılık bilinciyle hareket etmesi bizi gururlandırdı.

Konferans sonucunda komiteler tarafından ortaya konulan ortak düşünceler ve üzerinde uzlaşılmış olan konular belgelendirilerek ilgili kurum, kuruluşlara, okullara dijital medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, Avrupa Parlementosu’na, TBMM’ye ve ilgili bakanlıklara sunuldu.

Ortak enerjileri ve pozitif yaklaşımlarıyla konferans çalışmaları boyunca yoğun emek harcayarak sorumluluklarını yerine getiren 10A sınıfı öğrencilerinden İdil Ertem, Kaan İnal, İdil Cihangir, Oğulcan Sırma, Nermin Sena Sarıkaya; 10B sınıfı öğrencilerinden Tayla Merve Kesgün, Müslüm Yiğit Özdinç, Deniz Yücel; 11A sınıfı öğrencilerinden Beliz Başer, Borga Cem Ünal, Semra Sude Kaçar; 11B sınıfı öğrencilerinden Ece Su Soy ve Yiğit Can Ayla’yı okulumuzu en iyi şekilde temsil ettikleri için kutluyor, bundan sonraki tüm çalışmalarında sonsuz başarılar diliyoruz.

daha fazla+