Öğrencilerimiz Açık Radyo’da

Sainte Pulchérie Lisesi’nde düzenlenen yazar rezidansı projesi kapsamında, mart ayı süresince 10. sınıf öğrencilerimiz yazar François Beaune’nin "Gerçek Hikayeler" adlı projesine katıldılar. Bu proje kapsamında topladıkları hikayelerden birkaçını Açık Radyo’da katıldıkları programda dinleyicilerle paylaştılar.

10.Sınıf öğrencilerimiz Açık Radyo’da yayınlanacak olan Açık Dergi adlı program çerçevesinde Judith Mayer’in sorularını yanıtlamaya geçmeden önce biraz heyecanlandılar. Öğrencilerimiz, aile çevrelerinden dinledikleri bir hikayeyi Fransızca ve Türkçe olarak mikrofona söylemek üzere hazırlamışlardı. Öğrencilerimiz kendilerine verilen görevin üstesinden gelebileceklerini fark etmelerini sağlayan çok güzel bir deneyim yaşadılar. Program, 9 Nisan günü 18.30 ila 19.00 saatleri arasında yayınlandı. Programı buradan dinleyebilirsiniz.

François Beaune ve Gerçek Hikayeler hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Yazar rezidansı ve öğrencilerle gerçekleştirilen yazma atölyelerini keşfetmek ve Sainte Pulchérie Lisesi sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art’da öğrencilerin hikayelerinin ve François Beaune’nin çalışmalarının yeniden canlandırıldığı geceye dair fotoğraflar için buraya tıklayın.