Öğrencilerimiz edebiyat ve felsefe dergisi Folyosó tarafından seçildiler

"Koridor" anlamına gelen Folyosó, bir Macar edebiyat ve felsefe dergisidir. Szolnok'taki "Varga Katalin Gimnázium" lisesinin öğrencileri bu son derece ciddi dijital yayıncılık projesini canlı tutuyorlar. Aynı zamanda Folyosó'nun da kurucusu olan dil ve medeniyet öğretmenleri Diana Senechal'in yönetiminde, sonbahar ve ilkbaharda olmak üzere yılda iki sayı yayınlıyorlar. Sainte Pulchérie, derginin başlattığı uluslararası yazı yarışmasına artarda 2. yıl da katıldılar ve biz de öğrencilerimizin kendilerini öne çıkardıkları sıralamayı burada duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Folyosó İngilizce yazı yarışmasının bu 3. baskısı için seçilecek iki tema önerilmişti.

Tema 1: En az iki sanat dalını birbiriyle ilişkilendiren ve birbirine bağlayan bir makale yazmak (dans, müzik, edebiyat, güzel sanatlar da dahil olacak şekilde). Adayların, sanat dallarını tanımlarken yaratıcı olmaları gerekiyordu.

Tema 2: Bir sosyal eleştiri yazısı yazmak. Toplumun meylettiği bir akımda neyin yanlış, hatalı veya çarpık olduğunu açıklamak.

Öğrencilerimizin bir çoğu temaların birinde veya öbüründe öne çıkan makaleler yazdılar.

Tema 1
Onur mansiyon ödülü : 10C sınıfından 249 Selin Rana Özkarahan; “Death On Two Legs The Wave That Crushed And Rebuilt Visions” başlıklı makalesiyle

Tema 2
Birincilik ödülü: 10D sınıfından 649 Fatma Irmak Tuncel, “The Grey” başlıklı makalesiyle,

İkincilik ödülü: 10B sınıfından 665 Ezgi Yılmaztekin, “Just a Normal Woman’s Life” başlıklı makalesiyle,

Üçüncülük ödülü : 11A sınıfından 159 Ela Kazandag, “Second Chance” başlıklı makalesiyle

İki öğrencimiz sıralamaya girmeden de metinlerinin kalitesi nedeniyle dikkat çektiler ve yazıları dergide yayınlandı

11E sınıfından 680 Joshua Robles, “Truth as Primary Importance” başlıklı makalesiyle ve

10B sınıfından 182 Kaya Tunçer, “The Failure to Retain Awareness of Global Issues in Modern Society” adlı makalesiyle

Sainte Pulchérie Lisesi, İngilizceye, yazmaya, sanata olan ilgilerini ve toplum üzerindeki eleştirel bakışlarını gösteren bütün öğrencilerini kutluyor. Aynı zamanda bu projede öğrencilerine eşlik eden, onları motive edip harekete geçiren felsefe öğretmenimiz Bayan Nimet’e de teşekkür ediyoruz. Ve elbette “Varga Katalin Gimnázium” lisesine, Folyosó için enerjilerini ortaya koyan öğrencilerine ve özellikle de öğretmenleri Diana Senechal’a teşekkür ederiz.

Folyosó