Nanoteknolojilerine Adanan Nanogünü

Lisemizde Nanoteknolojilerine adanan bir etkinlik düzenlendi. Nanogünü etkinliğinde, nanoteknolojileri yasal, sosyal ve etik yönlerden ele alındı.

Sainte Pulchérie Lisesi olarak ilk Nanogünü etkinliğimizde Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) müdürü Dr. Volkan Özgüz’ü
ağırladık. Kendisi 10. ve 11. Sınıf öğrencilerine nanobilim hakkında bir konuşma yaptı.

TM bölümü öğrencileri, Anne Bernier ve Sebastien Masin yönetiminde ve FEN bölümünde 11. Sınıfta okuyan Ayşenur Karaali ve Irmak Artan eşliğinde bilim atölyelerinde proje üstünde çalıştılar.

FEN bölümü öğrencileri Dr. Volkan Özgüz’le görüşerek bu teknolojilerin güvenliği
hakkındaki sorularını ilettiler. Daha sonra her sınıf bilim, coğrafya ve felsefe öğretmenleriyle kendi programlarında konuyla ilgili ulaştıkları noktayı tartıştılar.

Lisemizin Nanoyou ve Nanochannels adındaki Avrupa programlarında pilot okul olarak
katılmasının ardından, nanoteknolojilerle bağlantı olan uygulama konuları olarak anti-
bakteriyel çoraplar, Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) çipleri, bazı kanser türlerinin
tedavisi seçildi. Bu projede geçen sene rol oynayan FEN bölümü 12. Sınıf öğrencileri de okul arkadaşlarıyla konu hakkında sahip oldukları bilgileri paylaştılar.

Etkinliğin sonuna doğru, öğrencilerin Dr. Volkan Özgüz’e sorular sorarak bu yeni teknoloji hakkında bildikleri kavramları derinleştirdiler ve Dr. Volkan Özgüz’ün nanoteknolojinin geleceğini sorgulamasına katkıda bulundular.

daha fazla+