Mezunlarımızla Uluslararası Bir Gün!

Yurt dışında üniversite eğitimine devam eden mezunlarımız ara tatil nedeniyle İstanbul’a döndüler ve ayaklarının tozuyla SP ailesinin yurt dışına açılmaya hazırlanan diğer fertlerine tecrübelerini aktardılar.

4 Ocak Cuma günü öğleden sonra, okulumuz koridorlarında uzun zamandır duymasak da bize çok tanıdık gelen sesler yankılanmaya başladı. Sesler, bir parçası oldukları SP ailesinin fertleriyle hasret gidermek, öğrenci arkadaşları ve öğretmenleriyle zaman geçirmek ve yaklaşık 5 aylık yurtdışı tecrübelerini paylaşmak için lisemize gelen mezunlarımıza aitti…

Uluslararası sınıf öğrencileri başta olmak üzere, ilgilenen diğer 12. sınıf ve 11. sınıf öğrencilerinin de katıldığı “Mezunlarımızla Buluşma Günü”, iki farklı etkinliğe sahne oldu. İlk olarak 3 mezunumuz 1 saat süren panelde “Yurt Dışında Yabancı Öğrenci Olmak” konusundaki görüş ve deneyimlerini salonu dolduran izleyiciler ile paylaştı.

Etkinliğin ikinci etabında da Fransa, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Hollanda’da üniversite eğitimine devam eden 15 mezunumuz, kendilerine ayrılan salonlarda ülke, üniversite ve bölümleri hakkında bilgi edinmek isteyen öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Öğrencilerimizin edindikleri izlenimlerin hazırlıklarına ve gittikleri ülkede yaşayacakları adaptasyon sürecine pozitif katkı yapacağını umuyoruz.