Kariyerle dolu bir gelecek

Meslek Tanıtım Günü’nün ardından…

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin gelenekselleşen Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü etkinliğini 14 ocak salı günü 10. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Psikologtan diplomata, girişimciden uzay mühendisine, genç araştırmacılardan yapay zeka uzmanına kadar aralarında SP’li mezunların da bulunduğu 21 farklı mesleğe emek veren kendi dalında profesyonel misafirimiz, öğrencilerimizle profesyonel tecrübelerini amatör bir ruhla ve içtenlikle paylaştı.

İki saati aşkın bir süre boyunca tanıtım masaları arasında mekik dokuyan öğrencilerimiz,geleceklerine arzu ettikleri yönde ışık tutacak çalışma koşulları, iş tanımları ve meslek değerleri hakkında pek değerli ve nitelikli bilgiler edinerek meslekleri tanımaya çalıştılar.

Öğrencilerimizin bir çoğu mezun olduktan sonra hayatlarına dahil etmek istedikleri uzmanlıklarına karar verdiklerini sevinçle bizlerle paylaştı. Diğerleri ise, yeteri kadar bilgi sahibi olmadıkları meslekleri tanımanın heyecanıyla farklı olanakları hayal edip kariyer hedeflerini değiştirmek ve geliştirmeyi düşünmeye başladıklarını söylediler.

daha fazla+