Okulumuz Etkinlik ve Kültür Komitesi öğrencileri 13-17 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan bir Yunan Haftası düzenlediler. Birçok kulüp çalışmasının bu yılki teması Yunanistan’dı. 2018-2019 ders yılının bitmekte olduğu şu son günlerde bu özel etkinliği, komite öğrencilerinin Fransızca olarak hazırladığı metinle hatırlayalım...

“Etkinlik ve Kültür Komitesi olarak bu yıl başladığımız maceranın son adımı Yunanistan temalı etkinliklerle noktaladık. Komite öğrencileri Yunanistan’ı ve kültürünü tanıtmak üzere tematik bir hafta düzenledi.

Haftaya geleneksel bir dans olan “Sirtaki” ile başladık. 13 Mayıs Pazartesi günü okul bahçesinde bu dansın incelikli adımlarını profesyonel bir dansçı eşliğinde keşfetme fırsatı bulduk.

14 Mayıs Salı günü medyatekte Yunan gastronomisine ve kültürüne ithaf ettiğimiz özel bir gün düzenledik. Harika mezelerle donattığımız bir stantta öğrenciler ve öğretmenler “blind test”e katıldılar ve gözleri kapalıyken tattıkları mezelerin isimlerini bulmaya çalıştılar. Mitoloji ve kültür sunumu sayesinde bu konu hakkındaki bilgilerimizi derinleştirdik. Mini olimpiyat oyunları ve daha başka birçok etkinlik öğle teneffüsümüzü eğlenerek geçirmemize olanak sağladı.

Zorba filminin o meşhur müziği halen kulaklarımızda çınlarken, 16 Mayıs Perşembe günü gösteri salonunda düzenlediğimiz Yunan mitolojisi temalı ’Questions pour un champion’ (Bir Şampiyon İçin Sorular) yarışmasıyla maceramızı noktaladık. Yarışmacılar mitoloji bilgileriyle adeta Titan Savaşı’nı bir kez daha yaşadılar!”
Katılan tüm öğrencilerimize ve özellikle tüm yıl boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlenmesinde büyük emek veren Etkinlik ve Kültür Komitesi öğrencilerine yürekten teşekkür ediyoruz.

daha fazla+