Medyatekte Lezzet Haftasının Menüsü: Dikte,Tadım, Yarışma

Her yıl, fen öğrencilerinin lezzet haftası vesilesiyle tatları akıllıca karıştırarak hazırladıkları yiyeceklerle damaklarımızı şaşırtıp şenlendirmeleri bir geleneğe dönüştü. Medyatek çalışanları da, yemek tarifi kitaplarına ve beslenmeyle ilgili kaynaklara dikkat çekmek için bunu fırsat bildiler!

1 Aralık Pazartesi günü gönüllü öğretmenler ve öğrenciler, leziz edebi bir alıntıyla Fransızca yazım ve imlada (zor) seviyelerini ölçtüler.
Tüm katılanlar takdire şayandı çünkü seçilen alıntı, irili ufaklı tuzaklarla doluydu…

Bu yarışmanın kazananları Yiğit Özdinç (12A) ve Oğuz Kurumcan (10A) yakın zamanda leziz hediyelerini alacaklar!

4 Aralık Perşembe günü Mme Narod’un önderliğinde gönüllü öğrenciler tarafından geleneksel bilimsel büfe düzenlendi.
Çok sayıda öğrenci tatlı ve tuzlu lezzetleri paylaşmak için kolları sıvadı. Medyatekteki sofranın cazip renklerinin ve sofradan yayılan kokuların çekiciliğine teslim olan öğrenci ve öğretmenlerin davete katılımları yüksek oldu.

Bir masa, eğlenceli ve görselliği ağır basan aynı zamanda herkesin deneyimlemesine açık, üç bilimsel deneye ayrılmıştı.
Böylelikle bazı öğrenciler sütle plastik üretmeyi öğrendiler, bir diğerleri ellerinde kuru buzlardan üretilen sihirli kaynar bir iksirle medyatekte dolandılar ve en yaratıcı olanları da süt ve renklendiriciyle psikedelik (sanrılar oluşturan) motifler oluşturdular!!!

Ve sonuç olarak, medyatek çalışanları da medyatekteki kaynaklardan yola çıkarak, her zaman olduğu gibi günün anlam ve önemine uygun sorulardan meydana gelen minik bir yarışma hazırlamışlardı.

Yarışmanın kazananı Emre Övet (11D), güzel bir yemek kitabının sahibi oldu.

Seneye yepyeni lezzet keşiflerinde buluşmak üzere!

daha fazla+