Marsilya-İstanbul Değişim Projesi

16 Ekim - 22 Ekim 2011

Sainte Pulchérie Lisesi, 2011-2012 öğretim yılında Marsilya’dan Honoré Daumier Fransız Lisesi ile futbol temalı bir değişim programı projesine hazırlanmaktadır. Bu projede lisemizin futbol takımında oynayan 16 öğrenci görev alacaktır.

Projenin Amacı

• Spor aracılığıyla yabancı bir ülkeyi keşfetmek ve kültürler arası etkileşimi desteklemek.
  • Öğrencilerimizin sportif girişimlerini teşvik etmek.

Futbola Dayalı Özel Amaçlar

• İki farklı kültürün kendilerine özgü spor tekniklerini öğrenmek.
  • Çok kültürlü bir takıma uyum sağlamak ve birlikte oyun stratejileri geliştirmek.
  • Futbolun temel kurallarını gözden geçirmek (temel bireysel teknikler, kollektif organizasyon, oyun sistemlerinin değişimi)
  • Oyuncunun hareket kabiliyetini arttırmak, bilgi birikimini ve maçlarda farklı durumlar karşısında seçim yapabilme yeteneğini geliştirmek.
  • Sporla ilgili bir dersi düzenli bir şekilde uygulamak .
  • Uluslararası büyük takımları keşfetmek ( O.M.,Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş vb..)

Projenin İşleyişi

• Spor okulu projesi iki haftalık bir değişim programı çerçevesinde yapılacaktır :

- Bir haftası 16 Ekim – 22 Ekim 2011’de Türkiye’de İstanbul Sainte Pulchérie Lisesi’nde

- Bir haftası da 05 Mayıs – 12 Mayıs 2012’de Fransa’nın Marsilya şehrinde Honoré Daumier Lisesi’nde gerçekleşecektir

• İki lise arasında değişim sözleşmesi yapılacaktır.
  • Öğrenciler her iki ülkede de arkadaşlarının evinde ağırlanacaklardır.
  • Her iki taraf da profesyonel futbolcuların da yer alacağı çeşitli gezi, konferans, sportif buluşmaları sağlamakla yükümlüdür.

Tahmini İstanbul Programı

Türk Futbol Federasyonu’nun işbirliği ile Türkiye programı aşağıdaki şekilde organize edilecektir ( koşullara uygun olarak programda değişiklik yapılabilir)

Her Sabah Antrenman veya Maç

• Fransız-Türk öğrencilerin karışımlarından oluşan takımların dostluk maçları

Öğleden Sonra Gerçekleşecek Kültürel veya Sportif Ziyaretler

Spor Temalı Ziyaretler/ Aktiviteler

• Türk veya uluslararası futbolcularla buluşma/konferanslar
  • Profesyonel bir maçı izlemek için davet
  • Büyük bir futbol kulübüne ziyaret
  • Bir futbol takımının antrenmanını izlemek

Kültürel ve Turistik Ziyaretler

• Önemli bölgeler ve tarihi eserlerin keşfi . Sultanahmet (Topkapı Sarayı, Aya Sofya Cami, Kilise Sarnıcı), Boğaziçi Turu, Kapalıçarşı, Dolmabahçe Sarayı…

Projenin İlerleme Aşaması

• Bu çalışmayı her sene aynı partnerle yenilemek.
  • Fransa’da değişimin yapılacağı Marsilya bölgesine yakın bir yerde dil ve spor amaçlı yaz okulu etkinliği gerçekleştirmek
  • Okul ortamında sporu geliştirmek