Lezzet Haftasının Menüsü…

2008 yılında hayata geçirilmesinden bu yana Lezzet Haftası’na katılım istikrarlı şekilde artış gösteriyor. Bu yıl 9. su düzenlenen tadım, yine çok renkli ve çok sayıda özgün lezzet içeriyordu.

14 Kasım Çarşamba günü okulumuz çalışanları ve öğrencilerinden gönüllüler, Elif Şafak’tan Fransızcaya çevrilen leziz bir edebi alıntıyla Fransızca yazım ve imlada (zor) seviyelerini ölçtüler.

16 Kasım Cuma günü, gönüllü öğrenciler, Mme Narod ve Mme Öykü’nün önderliğinde geleneksel bilimsel büfeyi düzenlediler.

Her seviyeden yaklaşık otuz kadar öğrenci tatlı ve tuzlu lezzetleri paylaşmak için kolları sıvadılar. Medyatekteki sofranın cazip renklerinin ve sofradan yayılan kokuların çekiciliğine teslim olan öğrenci ve öğretmenlerin davete katılımları yüksek oldu.

Öğrenciler aynı zamanda kimya, biyoloji veya fizik dönem ödevleriyle ilgili bilgilerini paylaşma fırsatını yakaladılar.
Bazı öğrenciler araştırmalarının sonuçlarını paylaşırken diğerleri de canlı olarak, izleyicilerin deneyimleyebilecekleri eğlenceli ve görsel bilimsel deneyler gerçekleştirdiler.

Kimya’da Kaptan ile lav lambası üretmek, izleyenlerin Aslı’nın yarı zıvı, yarı katı karışımına ellerini daldırmaları, Melis’in psikedelik sütüyle eğlenmeleri ve Naz’ın açıklamalarıyla renkli tüpler oluşturma imkanları oldu.

Selin T’nin jeodezik yumurtaları da büyük bir başarı elde etti. Her ne kadar bu deneyimi orada gerçekleştirmek mümkün olmadıysa da ( 15 saatlik bekleme süresi gerektirdiğinden), birçoğumuzun çevremizdekileri şaşırtmak için evde bunu deneyimleyeceğine eminiz!

Biyolojide öğrenciler kahve ve çayın insan organizması üzerindeki etkilerine açıkladılar. Stantlarında çay ve kahve ikramları yapıldı!

Ve son olarak fizikte Begüm, bizleri ağır metal içeren besinlerle ilgili uyarmayı amaçlayan bir tanıtım yaptı.

Dikteyi 11C sınıfından Gülce İlhan kazandı. 12A sınıfından Arda İpek ise medyatekteki leziz kaynaklardan yola çıkarak hazırlanan soru yarışmasını kazandı. Böylelikle yöresel yemek tarifleri ve İstanbul mutfak lezzetleriyle ilgili güzel kitapların da sahibi oldular.

daha fazla+