“Lape”nin Küçük Postacıları

Hazırlık öğrencileri, bu yıl 7.kez, Lape Hastanesi’nin tüm servislerini ziyaret ederek yeni yıl için hazırladıkları iyi dilek kartlarını dağıttılar.

7 seneden beri süregelen bir geleneği yineledik : Sainte Pulchérie Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri aracılığıyla Lape Hastanesi’ne yeni yıl için en iyi dileklerini iletti. Hazırlık öğrencileri öğretmenlerinin yönlendirmeleri ve yardımlarıyla yeni yıl kartları hazırlamışlar ve bunları hastanenin çeşitli servislerine dağıtılmak üzere gönüllü arkadaşlarına teslim etmişlerdi. Liseden, 20 kişiye yakın kuvvetli bir ekip, 20 Aralık günü havanın karlı olmasına aldırmayarak Lape sakinlerine sadece kartları ulaştırmak için değil onlara neşe ve iyimserlik aşılamak üzere hastanedeydiler.

Daha önceden okulumuza gelerek, hastane ortamını ve sakinlerinin farklı dünyalarını anlatmış olan hastane psikoloğu Meltem Hanım tarafından bilgilendirilmiş olan “Küçük Postacılar” 4 gruba ayrılmışlardı. Organizasyona az da olsa sekte vuran kötü hava koşulları ve kara rağmen, akşamüstü herkes hastanenin sağ kanadındaki servislerden birinde bir çay sofrası etrafında toplanmayı başardı. Kendilerine eşlik edenlerle birlikte “Küçük Postacılar” yeni yıl şarkıları söyleyen bir koroya dönüştü.

Ancak herşeyden önce, gençler öncelikle endişelerini ve tanımadıkları bu dünyayı keşfetmenin güçlüğünü aşmak zorundaydılar : “yüzyüze görüşmenin korkusu, kendini ifade edebilme endişesi, iletişimi reddeden bazı hastalar tarafından dışlanmanın yaratacağı hayal kırıklığı, yerine göre doğru davranışları seçip seçemeyeceklerine dair soru işaretleri, vs.” ama sonunda hepsinin üstüne çıkarak galip gelen “birilerine huzur vermiş olmanın mutluluğu” oldu.

Böylece soğuk bir kış günü “Küçük Postacılar” görevlerini sadakatle yerine getirdiler : Sainte Pulchérie Lisesi’nin tümü tarafından paylaşılan iyi dilek mesajlarını zamanında, müzik ve neşeyle birleştirerek yerine ulaştırmak. Lape Hastanesi’nin tüm sakinlerine çok iyi bir 2013 yılı diliyoruz !

daha fazla+