Lape, Kadınlar Gününü Kutlamayı Unutmadı

Dünya Kadınlar Günü, ufak bir gecikmeyle de olsa, 9 Mart Cumartesi günü Lape Hastanesi sakinleri onuruna kutlandı.

Ayşenur, Tuğba, Oya, Didem ve Cansu, kadınlar ve onların bakımı için ayrılan öğleden sonraya canlılık katmak üzere haftasonu hastanedeydiler.

Sağlık kurumunda kendine özen göstermenin zorluğunun farkında olan Sainte Pulchérie kızları, onlara eşlik edenlerin ve hastanenin iletişiminden sorumlu Suzan Hanım’ın suçortaklığında spor salonunda özel bir güzellik merkezi oluşturdular.

Hastanedeki kadınlardan ilk hangisi ufak bir makyaja hayır demeyecekti? İçlerinden hangisi, süslendikten sonra diğer kadınların da kendilerini Sainte Pulchérie’li kızların eline bırakmaları konusunda diğerlerini cesartelendirecekti? Hastane sakinleri yavaş yavaş oyuna dahil oldular. Sıkılaştırcı losyon, nemlendirici krem, pudra, gözlere ve dudaklara sürülen hafif renk kadınlarını süslemek için yeterli oldu. Hastane sakinleri, sabah ise hastanenin düzenlediği manikürden faydalanmışlardı.

Bütün bunlar Mozart’ın müziği eşliğinde gerçekleşmekteydi. Ardından hastane sakinlerinden müzisyen James Bey, bu bayanlar için piyano çalma nezaketinde bulundu. James Bey’den sonra piyano çalma sırası, yeteneklerini ortaya koyması için Oya’ya geldi.

Bu sırada bir yandan makyaj seansı devam etmekteydi; kimileri bir yandan Oya’yı dinliyor, bir yandan da öğrencilerle, hemşirelerle ve hastanedeki rahibelerle gözleri önünde hazırlanan taze meyve salatası hakkında konuşuyorlardı.

Odalarına geri dönme vakitleri gelip çattığında, her kadının elinde okul tarafından hediye edilen kırmızı güller vardı.
Hastanede yatalak hastalar da vardı. Onları unuttuğumuzu sanmayın! Gönüllülerimiz, yatalak kadınlar bölümünde kalanlara gül ve hazırladıkları meyve salatasından götürmeyi atlamadılar.

Günün sonunda bütün kadınlar daha da güzelleşmişlerdi: Lape’li kadınların yanı sıra Sainte Pulchérie’li beş kızımız kazandıkları gönüllerle daha da güzelleşmişlerdi.